В Закарпатті суб’єкти господарювання використовують 630 програмних реєстраторів розрахункових операцій

В Закарпатті суб’єкти господарювання використовують 630 програмних реєстраторів розрахункових операцій
В Закарпатській області юридичні особи та фізичні особи-підприємці зареєстрували й використовують у своїй господарській діяльності 630 програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі ПРРО). Про це інформує ЗМІ начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

 

За словами керівника податкових органів області, вже більше року суб’єкти господарювання можуть здійснювати готівкові розрахунки із споживачами застосовуючи програмні реєстратори розрахункових операцій. – У нас в області усвідомили переваги й активніше використовують ПРРО фізичні особи – підприємці, вони зареєстрували, станом на 1 листопада 2021 року, 559 ПРРО, юридичні ж особи зареєстрували 71 програмний реєстратор розрахункових операцій, – зазначає Олексій Петріченко.

Податківці підкреслюють, що ПРРО має чимало переваг перед класичними РРО, а саме:

– вільний вибір для суб’єкта господарювання;

– відсутність посередників (еквайєра, ЦСО);

– відсутність експертизи для комерційних ПРРО;

– пристосовність для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android;

– реєстрація в режимі онлайн в контролюючому органі;

– виключно електронний документообіг;

– безкоштовність програмного забезпечення (програмне рішення ДПС).

Програмне забезпечення, яке фактично є програмним РРО, можна безкоштовно завантажити з сайту ДПС і встановити на свій пристрій. Безкоштовною є не тільки сама програма, але і її підтримка. Допомогу з питань реєстрації та застосування ПРРО можна отримати в Центрах обслуговування платників.

Нагадуємо, що спілкуватися з Податковою службою та отримувати більше цікавої інформації можна дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot, на сторінках у мережі Facebook – https://www.facebook.com/TaxUkraine (сторінка ДПС України) та https://www.facebook.com/tax.zakarpatia (ДПС у Закарпатській області), а також на телеграм-каналі ДПС – https://t.me/tax_gov_ua.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів