Делегація Ужгородської міськради здійснила робочу поїздку до Ніредьгази

Делегація Ужгородської міськради здійснила робочу поїздку до Ніредьгази
Делегація Ужгородської міської ради – секретар ради Арсен Мелкумян, директор департаменту міської інфраструктури Віталій Гільтайчук, депутати міської ради Володимир Мильо та Віктор Жганич – відвідала напередодні з робочим візитом угорське місто-побратим Ніредьгазу.

 

Під час зустрічі із віце-мером Ніредьгази Аттілою Ульріхом говорили, як функціонує муніципалітет цього угорського міста, детальніше зупинилися на роботі житлово-комунального господарства.  Начальник департаменту благоустрою Ніредьгази Арпад Петро показав виробничу базу підприємства. А це – комфортна для персоналу адмінбудівля, сучасні ангари і склади, теплиці, де зимою зберігаються вуличні квіти, майстерні і цехи, оснащені устаткуванням і обладнанням для ремонту й обслуговування техніки, столярних робіт, іншої господарської діяльності.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

Угорські партнери продемонстрували техніку, яку використовують для забезпечення нормального функціонування Ніредьгази, зокрема для прибирання доріг і тротуарів міста взимку. Також делегація з Ужгорода відвідала майданчик, де готують снігоочисну техніку до роботи у складних зимових умовах. Арпад Петро наголосив, що завдяки оснащенню техніки різноманітними насадками вона може використовуватись цілий рік, а не лише сезонно.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

Наступним етапом візиту стало відвідання сміттєзвалища. Сміття у Ніредьгазі сортують: пластик, папір, бляшанки продають на переробку, із органіки видобувають біогаз та виробляють добрива. Поводження зі сміттям організовано таким чином, що по-перше, воно приносить дохід у бюджет, а по-друге, не накопичується і не створює загрозу екології. Ще один позитивний момент – сміттєзвалище розташоване так, що ззовні кучугур сміття не видно, а продумана до деталей рекультивація забезпечує можливість багаторічного безпечного використання цієї території. І це при тому, що сміттєзвалище обслуговує не тільки місто, але і область.

На зображенні може бути: дерево та на відкритому повітрі

Відвідали також водогосподарське підприємство. Водоочисні споруди дозволяють із нечистот отримати на виході чисту воду та біогаз. Як зазначили представники підприємства, вироблений із каналізаційних відходів біогаз переробляють на електроенергію, якої вистачає не тільки для потреб роботи цих очисних споруд, а ще і для продажу.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

Ужгородська делегація дійшла спільної думки, що досвід угорських колег однозначно треба переймати і впроваджувати в Ужгороді. Сторони висловили надію, що в найближчі роки наші угорські друзі зможуть особисто переконатися, що Ужгороді у сфері житлово-комунального господарства реалізовано багато чого з побаченого і почутого під час зустрічі. Ужгородська міська рада висловлює вдячність за сприяння в організації поїздки Генеральному консульству Угорщини в Ужгороді та особисто Генеральному консулу Йожефу Бачкаі та консулу Ласло Куті.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів