Закарпатський облмуздрамтеатр відзначить 75-річчя першої вистави на власній сцені

Закарпатський облмуздрамтеатр відзначить 75-річчя першої вистави на власній сцені
Свою прем'єру артисти святкували далекого 1946 року.

 

Далекого 1946 року артисти Закарпатського обласного українського музичного-драматичного театру зіграли свою першу прем’єру. З того часу поставлено вже сотні вистав і зіграно тисячі спектаклів. Закарпатський муздрамтеатр став майданчиком, на якому вперше втілювалися на сцені твори місцевих драматургів, інсценізації найвідоміших творів закарпатських прозаїків. Це одна із важливих складових української культури Закарпаття.

З нагоди ювілею Закарпатський муздрамтеатр запрошує 12 грудня о 18.00 на перегляд прем’єри першої закарпатської оперети «До зустрічі з тобою…», створеної корифеями закарпатської сцени – Юрієм-Августином та Євгеном Шерегіями, чиє ім’я носить театр.

На думку театрального оглядача Сергія Федаки, «схильність режисера А.Філіпова до музичних, співочих і танцювальних номерів давно відома. Ним створено чимало робіт, які назавжди увійшли до історії закарпатського театру. Але ця друга версія Шерегіївської оперети на сьогодні є вершинним досягненням постановника, до якої він ішов упродовж усієї своєї понад півстолітньої кар’єри. Згадується відомий афоризм: якщо кінець світу невідомий, то його слід організувати з шампанським і квітами. Вистава вийшла саме отаким бенкетом під час ковіду та й багатьох інших викликів, що стоять перед нашим театром. Робота виконана багато в чому всупереч, аніж завдяки. Над її секретами, таємничими джерелами її оптимізму ще багато будуть роздумувати.

Але можна і просто розслабитися і полинути на хвилях чарівної музики у казкову історію кохання, зради, розлук, нових зустрічей. Брати Шерегії десь випередили ідею знаменитої містично-загадкової пісні про готель “Каліфорнія”, в якому легко поселитися, та з якого неможливо виїхати. Їхній пансіонат під Говерлою теж таки символ-портал у невідоме, а його мешканці, так майстерно зіграні акторами, – це вічні закарпатські типажі, тому кожний глядач чи глядачка впізнавали себе у комусь із них».

А 14 грудня о 19.00 на малій сцені Закарпатський муздрамтеатр покаже італійську комедію-фарс-детектив Франка Раме та Даріо Фо «Я чекаю на тебе, мій любий…»

Закарпатський театр імені братів Шерегіїв

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів