На Закарпатті за незаконні рубки лісу зі збитками у 5,3 млн грн підозрюють трьох лісівників

На Закарпатті за незаконні рубки лісу зі збитками у 5,3 млн грн підозрюють трьох лісівників
За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури трьом посадовим особам держпідприємства «Мокрянське ЛМГ» повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень у сфері службової діяльності.

 

Так, майстра лісу підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), лісничого та його помічника – у перевищенні службових повноважень за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365 КК України). Водночас лісничому інкримінують і службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, працівники лісоохорони допустили і сприяли проведенню на ввірених їм територіях лісництва незаконних рубок без жодних дозвільних документів. При ревізії виявилося, що таким чином зрубано 677 дерев різних порід. Таку кількість деревини орієнтовно вміщають 13 вагонів вантажного потяга. Збитки державі склали 5,3 млн грн.

Аби приховати факт протиправних дій, лісничий вніс в акт планової ревізії недостовірні дані та підписав його. Йшлося про те, що працівники лісництва не виявили незаконні рубки дерев при огляді місцевості, що насправді не проводився.

Досудове розслідування здійснюють слідчі П’ятого слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Львові за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів