В лісомисливських господарствах Закарпаття розклали солонці для диких тварин

В лісомисливських господарствах Закарпаття розклали солонці для диких тварин
Лісова охорона Хустського лісо-дослідного господарства та користувачі мисливських угідь розклали солонці для диких тварин по всій території держлісгоспу. Про це Суспільному 28 грудня розповів районний мисливознавець ДП "Хустське ЛДГ" Степан Мамчич.

 

 

З його слів, пресовану кухонну сіль майстри лісу щороку розкладають у лісі для підгодівлі парнокопитних.

"Це більше для кози європейської та оленя благородного, — пояснив Степан Мамчич. — Хоча сіль їсть і заєць, і дикий кабан приходить. Підходять щодня. Сіль потрібна їм для обміну речовин Розклали солончаки і в наших мисливських угіддях, за якими лісова охорона дивиться. Тварини потребують солі постійно, але з настанням морозів споживають її інтенсивніше".

По Хустському ЛДГ розклали 15 солонців, за словами Степана Мамчича. Поповнюють запаси солі десь раз на 1,5-2 тижні. Зазвичай кількість солі, яку з’їдають тварини за сезон, пояснив мисливознавець, вимірюється тоннами. Прессекретарка Закарпатського обласного управління лісо-мисливського господарства Ніколетта Бокшан розповіла Суспільному: переважно на території лісових господарств підгодівлю тварин сіллю активно почнуть після новорічних свят, коли посиляться морози і зросте покрив снігу.

"Підгодовуємо тварин для того, щоб вони мали змогу виживати в екстремальних умовах, — пояснила Ніколетта Бокшан. — Тому інтенсивно підгодовувати почнуть із середини січня. Підгодовують тварин сіном, різними кормами, залежно від лісо-мисливського господарства та тварин, які там живуть".

За словами прессекретарки, підгодовують тварин майже всі лісо-мисливські господарства Закарпаття.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів