Закарпатцям на замітку: новації при сплаті збору при реєстрації автомобіля

Закарпатцям на замітку: новації при сплаті збору при реєстрації автомобіля
Оскільки з 1 січня 2022 року зріс прожитковий мінімум для працездатних осіб, відповідно змінились і суми ставок збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, зокрема при реєстрації автомобіля.

 

Сплата збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій регулюється Законом України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування» від 26.06.1997 р. № 400/97-ВР  та Порядком сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при реєстрації легкового автомобіля № 1740, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.1998 року.

Об’єктом оподаткування є вартість легкового автомобіля, визначена договором купівлі-продажу або іншими підтверджуючими документами. З 1 січня 2022 року суми ставок збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при реєстрації автомобіля становлять:

– 3 відсотки – якщо вартість легкового автомобіля не перевищує 409 365 гривень (165 розмірів прожиткового мінімуму);

– 4 відсотки – при вартості автомобіля від 409 365 до 719 490 гривень (165 – 290 розмірів прожиткового мінімуму);

– 5 відсотків – якщо вартість автомобіля понад 719 490 гривень (більше 290 розмірів прожиткового мінімуму).

Станом на 1 січня 2022 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2481 гривню.

Зазначений збір сплачується фізичними особами, установами та організаціями, незалежно від форми власності, на бюджетні рахунки для зарахування надходжень до загального фонду держбюджету за місцем проведення першої  державної  реєстрації легкового  автомобіля в територіальних органах з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ України, які знаходяться на території Берегівського, Іршавського, Рахівського, Тячівського, Хустського, Мукачівського та Ужгородського районів області.

Реквізити  розрахункових  рахунків по Закарпатській області для сплати збору з окремих видів господарських операцій не змінились.

Про них можна дізнатись, звернувшись до сервісних центрів Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області або на вебсайті Головного управління. 

 

Головне управління Пенсійного фонду України

в Закарпатській області

 

 

20 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів