Від ювелірної майстерні в Ужгороді до магазину у Відні. Історія братів Кочутів

Від ювелірної майстерні в Ужгороді до магазину у Відні. Історія братів Кочутів
Брати Кочути займаються ювелірною справою понад одинадцять років. Вони створили власну компанію, в якій над виробами працюють понад 50 людей. Зараз бренд має магазин зі своїми виробами у Відні.

 

До Міжнародного дня ювеліра, який відзначають 31 січня, Суспільне поспілкувалося з представниками компанії.

Як виготовляють ювелірні вироби

Ювелір Іван Чаварга працює в майстерні родини Кочутів близько двох років. Чоловік розповідає про процес виготовлення кулону зі срібла. "Ми закріплюємо вушко до заготовочки. Затискаємо, вирівнюємо і переходимр до пайки".

Далі Іван Чаварга готує матеріал для спаювання вушка кулона. Після цього з’єднує та опускає в кислоту, щоб із прикраси зняти захисний шар, який наносили під час спаювання. Далі дротяною щіткою чистить виріб. "На невеликих обертах очищаємо дротяною щіткою наше срібло для того, щоб не було нічого зайвого. Переходимо до обробки вушка. Знімаємо зайвий метал у місці, де ми паяли. Продовжуємо виготовлення нашого кулончика. Зараз будемо його оксидувати: кілька разів його зануримо в так зване чорнило і тоді воно змінить колір. Кожну зірочку очищаємо, щоб позолота краще трималася. Поправляємо контур, шліфуємо, поліруємо", — розповідає ювелір.

Суспільне Закарпаття

 

31 січня 2022р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів