"Закарпаття частково захищене від можливої радіаційної небезпеки" — начальник гідромедцентру області

"Закарпаття частково захищене від можливої радіаційної небезпеки" — начальник гідромедцентру області
Підвищення рівня радіаційного забруднення на Закарпатті наразі немає. Це Суспільному підтвердив начальник обласного гідрометцентру Василь Манівчук. За його словами, спостереження проводять щоденно у 8 пунктах. Наразі їх перевели у підвищену готовність через нічні обстріли атомної електростанції в Енергодарі Запорізької області.

 

У разі вибуху або загоряння енергоблоків Закарпаття лише частково захищене від можливої радіаційної небезпеки, — розповів начальник обласного гідрометцентру Василь Манівчук.

“Переважаючі для нашої півкулі є перенесення повітряних мас із заходу на схід. Тому якщо говорити, що щось і буде відбуватися, то майже у 80% випадків перенесення буде на схід. Дійсно, ми захищені від хвилі прямого потрапляння через наявність гірського хребта, але якщо вибух, то може піднятися на досить значну висоту. Якщо це буде горіння, то це зовсім інша ситуація. Це все буде залежати від фактичної метеорологічної ситуації. Тобто, якщо повітряні маси, які можуть бути потенційно заражені рухатимуться в наш бік, буде проінформовано про це населення. Якщо відбуватимуться великомасштабні циклонічні процеси, ризик перенесення на Європу можливий”, — розповів Василь Манівчук.

Суспільне Закарпаття

 

 

04 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів