Павлик Мотичка проходить реабілітацію в Угорщині після уколу Zolgensma

Павлик Мотичка проходить реабілітацію в Угорщині після уколу Zolgensma
28 квітня — другий день народження Павлика Мотички з Синевира. В цей день він отримав укол препарату Zolgensma у клініці в Будапешті.

 

Павлик має рідкісне генетичне захворювання СМА, при якому атрофуються всі м’язи тіла, включаючи серце. Півтори роки небайдужі волонтери з України та закордону збирали кошти для єдиного уколу, вартість якого складає 2 млн доларів.

Zolgensma не лікує хворобу на 100%, але відчутно допомагає зупинити її прогресування – після ін’єкції діти можуть самостійно дихати, сидіти, повзати й навіть ходити. Цей спосіб лікування підходить для пацієнтів з усіма формами та типами СМА, яким на момент дозування не виповнилося 2 роки. Тому кошти треба було зібрати дуже швидко.

Батьки хлопчика також повідомили, що рахунок за лікування був більшим, ніж планувалося, однак різницю покрили благодійники.

Як зараз почуває себе Павлик, розповіла його мама Марія:

Ін’єкцію Павлуша переніс добре, без побічних ефектів. Було йому трохи погано — зник апетит, блювота, але так буває після такої процедури. Зараз він під наглядом досвідчених лікарів. Він буде в Угорщині ще близько 2 місяців, тут буде проходити його реабілітація”.

Бажаємо Павлику швидкого одужання та повернення додому!

Varosh

 

16 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів