В Ужгороді відкриється філателістична виставка «Незламний, нескорений козацький дух українського народу»

В Ужгороді відкриється філателістична виставка «Незламний, нескорений козацький дух українського народу»

 

Виставка складатиметься з двох експозицій:

  • «Україна – єдина країна», створена за результатами Всеукраїнської поштової естафети у 2008 році. Почалася естафета 24 серпня у м. Києві та об’їхавши всі області України завершилася в м. Чернівці 4 жовтня 2008 року.
  • «Останнім шляхом Кобзаря» – унікальна колекція експонатів, зібраних з ініціативи Олександра Канівця в ході проведення Міжнародного поштового походу-реквієму за маршрутом перевезення тіла Т.Г.Шевченка з Санкт-Петербургу в Канів у 1861 році. З групою однодумців філателіст досконально вивчив маршрут, яким, виконуючи останню волю поета, друзі везли його тіло на перепоховання. Цей маршрут – зі Смоленського цвинтаря у Санкт-Петербурзі до Канева, в якому на Чернечій горі Шевченко його перепоховали. Для кожного з перелічених міст, через які проходив останній шлях Кобзаря, були виготовлені за спецзамовленням конверти з тематичними зображеннями. Під час маршруту здійснювалося спецпогашення конвертів у кожному місті та містечку відповідно до дати і навіть години перебування в ньому траурної процесії. Також на виставці буде представлено особливо цінний експонат – посмертну маску Тараса Шевченка.

Ідейним натхнеником та організатором виставки є Олександр Канівець, відомий філателіст, член Київського товариства Асоціації філателістів України, громадський діяч, член Асоціації випускників юридичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Ужгородський Скансен

 

20 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів