На Ужгородщині газовики замінюють старе радянське обладнання на сучасне європейське

На Ужгородщині газовики замінюють старе радянське обладнання на сучасне європейське
У селі Концово Ужгородського району розпочали заміну старих комбінованих будинкових регуляторів тиску на нові. Минулого тижня газовики замінили такі пристрої у 60 приватних будинках Концова. У цьому населеному пункті замінять 231, а у всьому Закарпатті до кінця року — понад 3000 КБРТ.

 

Такі регулятори потрібні для того, щоб знизити тиск газу в системі до мінімального рівня, необхідного для роботи побутових газових приладів.

«Середній тиск газу, який підходить до села – 200 кПа. Але це дуже багато для побутової техніки, що у людей стоїть, – котли, плити. Потрібно 1,2-2,2 кПа. Новий регулятор поступово, за 2 етапи, знижує тиск до потрібного рівня», — пояснив слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування групи ГРП/ШГРП АТ «Закарпатгаз» Вадим Гриненко.

Виробник нових КБРТ — італійська фірма Cavagna Group. Як стверджують у Закарпатгазі, головна перевага регуляторів нового зразка, –  це технологічність та відсутність викиду надлишкового газу в атмосферу. Сучасні КБРТ — набагато якісніші, аніж ті, що були встановлені за часів Радянського союзу.

«Італійське обладнання – більш надійне, ніж старе радянське. Наприкінці 90-х років багато регуляторів були зроблені із залишків на заводах, де були якісь неліквіди. Вони всі були зроблені не дуже точно, стояли на складах бракованих деталей. Бувало й так, що регулятори просто не запускалися, не тримали тиск нормально. Декотрі екземпляри інколи мали викиди в атмосферу, і з цим нічого не можна було зробити», — додав Вадим Гриненко.

Нині ж АТ «Закарпатгаз», як і усі оператори ГРМ, що входять у групу компаній «Регіональна газова компанія», заміняють старе обладнання виключно на те, що виготовляється або європейськими виробниками, або на сучасних заводах RGC Production за європейськими технологіями. Це дає суттєві переваги. Наприклад, нові КБРТ мають кілька варіантів підключення і дають змогу проводити заміну без зварювальних робіт. Окрім того, мають два рівні захисту від коливань тиску. Загалом на газорозподільних мережах Закарпатської області працює 94 тисяч комбінованих регуляторів тиску.

 

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»

 

26 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів