В Ужгороді діє програма «Зелені канікули» від ГО «Екосфера» для дітей-переселенців

В Ужгороді діє програма «Зелені канікули» від ГО «Екосфера» для дітей-переселенців
Щоп’ятниці в Ужгородській публічній бібліотеці та Закарпатській обласній універсальній бібліотеці ім. Федора Потушняка дітлахи з різних регіонів України знайомляться між собою, дивляться пізнавальні мультфільми, ліплять із глини, виготовляють листівки, малюють послання для захисників, обговорюють шляхи вирішення проблем екології, вчаться сортувати сміття.

 

Уже понад 300 дітей відвідали заняття протягом 6 тижнів. Загалом програма «Зелені канікули» триватиме до кінця вересня та включатиме дослідження на теми: «Лісові екосистеми», «Відновлювальна і невідновлювальна енергія», «Енергія сонця», «Енергозбереження», «Птахи в умовах урбанізації». Також планують екскурсію автобусом до замку «Паланок». Програма «Зелені канікули», що підтримується проєктом «Громадськість за демократизацію» за сприяння Європейського Союзу, Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, допомагає дітям, які були змушені покинути власну домівку через війну, адаптуватися до життя в новому середовищі. Завдяки дослідженням і майстер-класам діти розкривають у собі нові вміння, здобувають цінні знання, а завдяки екскурсіям містом і в краєзнавчий музей краще пізнають Ужгород, історію краю, довкілля.

За словами організаторів, популяризація дружніх до природи корисних звичок допомагає закріпити у дітей правильні цінності, свідоме використання природних ресурсів, а головне – попри складні реалії діти отримують можливість проживати своє справжнє яскраве дитинство. Заняття проводять щоп’ятниці за адресами: площа Богдана Хмельницького, 3 (Ужгородська публічна бібліотека) та проспект Свободи, 16 (Закарпатська обласна універсальна бібліотека ім. Федора Потушняка).

Ужгородська міська рада

 

18 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів