Я бачив, як ворожа піхота поспіхом вантажилася в машини й тікала від нашого вогню, — військовий 128-ї бригади Мар’ян

Я бачив, як ворожа піхота поспіхом вантажилася в машини й тікала від нашого вогню, — військовий 128-ї бригади Мар’ян

 

Мар’ян зі Львова — солдат-гранатометник у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді. Три роки тому пройшов строкову службу в 128-й бригаді. Після армії відпочив чотири місяці й вирішив підписати контракт. Про військового розповіли на Facebook-сторінці Закарпатського легіону.

"Розумів, що йде війна, тому служба буде нелегкою, але вважаю, що хтось має захищати Батьківщину й на професійній основі", — говорить військовий.

За його словами, з початку активних бойових дій він багато разів був у боях. Найближче бачив росіян за кілька сотень метрів.

"Ми штурмом звільняли село, під’їхали впритул на БМП, а потім пішли за машинами пішки, відтісняючи ворога вогнем. Росіяни крили нас артою, але відступили, навіть кинули свій БТР, який ми забрали й відправили на ремонт", — розповів Мар’ян.

"Я бачив, як на відстані 2,5 кілометра ворожа піхота поспіхом вантажилася в машини й тікала від нашого вогню. І хоча потім село накрили дуже щільним артилерійським і мінометним вогнем (по нас стріляли із зі ствольної артилерії, і реактивної, і "Смерчами"), ми свої позиції не здали. Так і далі будемо відганяти цю нечисть зі своєї землі…", — підсумував військовий.

Суспільне Ужгород

 

19 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів