"Вміст чоловічої кишені": в Ужгороді письменник Олег Коцарев презентував поетичну збірку (ФОТО)

"Вміст чоловічої кишені": в Ужгороді письменник Олег Коцарев презентував поетичну збірку (ФОТО)
У Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбувся літературний вечір – презентація поетичної збірки «Вміст чоловічої кишені» українського письменника, поета, прозаїка, журналіста, перекладача Олега Коцарева.

 

Під час повномасштабного вторгнення Олег Коцарев разом з родиною переїхав до Ужгорода з Бучі, у якій проживав останні 5 років. 

Під час зустрічі пан Олег розповів присутнім про свій досвід евакуації з Бучі, поділився спогадами про Харків, розповів як його прийняв Ужгород. Крім того, спілкувалися про відмінності й масштабування культурних процесів у містах-мільйонниках та невеликих містечках, як Ужгород чи Буча.

Обговорили, як нині пишуться й читаються вірші, чи змінюється письмо в екстремальних обставинах, як сприймається наша теперішня поезія в інших країнах Звісно, звучала й сама поезія. Учасники вечору почули вірші зі збірки «Вміст чоловічої кишені». «Вміст чоловічої кишені» - це книга, де ви знайдете як іронічні конструкції «корсетиків» корків від шампанського, так і квитки з подорожей краєвидами, обгортки пристрасті, вирвані сторінки з літератури, історії та історії літератури, пожмакані листівки жанрових сцен доби вже-не-патріархату, дитячі іграшки, листочки і квіти, фотографії, шматочки алфавіту, ба навіть ноти. Можна сперечатися, чи утворює такий калейдоскоп культурний шар, та найголовніше те, що він безперечно утворює поезію.

Також Олег Коцарев зачитав нові вірші, котрі написав вже в період повномасштабного вторгнення, що увійдуть в нову поетичну збірку. На завершення вечору учасники події ставили питання письменнику про те, як зміниться Харків після бойових дій, про літературознавчу працю і майбутні плани щодо неї, про дитячі спогади поета.

«Захід, на який я б ходив щодня. чудова атмосфера, неймовірні вірші і щира розмова про головне і вічне. Приємно втішений розмовою з поетом тет-а-тет. Бажаю миру і щастя Олегу Коцареву, модераторці Євгенії Напуді та усім організаторам заходу!», - ділиться враженнями учасник вечору Віктор.

Організатор вечора - Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека імені Федора Потушняка. Подія відбулася в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), повідомили у пресслужбі Закарпатської ОУНБ ім.Ф.Потушняка.

Фото: Сергій Гудак

 

23 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів