Чи варто оформлювати депозит сьогодні: поради та рекомендації

Чи варто оформлювати депозит сьогодні: поради та рекомендації

 

Сьогодні в країні склалася досить складна ситуація. Це викликано агресією Росії проти України, зростанням ризиків, підвищенням рівня інфляції, розривом традиційних логістичних ланцюжків тощо. Подібні фактори призвели до значного знецінення гривні — курс за рік упав майже на 70 %. Як вберегти свої заощадження від інфляції? Чи доцільно відкривати депозити у Банку Львів чи інших фінансових установах? Розберемося з цим питанням.

Які способи доступні простій людині, яка має певні накопичення та хоче вберегти їх від інфляції? Є кілька варіантів. Наприклад, вкласти кошти в бізнес, купити цінні метали, акції, облігації внутрішньої позики тощо. Але всі ці способи досить ризиковані. Бізнес під час війни може не приносити прибутку через низьку платоспроможність населення, порушення логістики, зміни курсу тощо. Цінні метали потрібно десь зберігати, та і їх вартість поступово знижується. ОВДП складно придбати, та й не кожен розуміє, як це працює. Тому одним із найкращих варіантів залишається класичний депозит. Розглянемо, що це таке.

Депозит: основні поняття

Даним терміном називають один зі способів отримання прибутку від розміщення у банку фінансових активів. Простіше кажучи, ви робите внесок та отримуєте пасивний дохід, нічого при цьому не роблячи. Банк займається інвестиціями та виплачує вам частину прибутку просто за те, що користується вашими грошима. Депозит — це найменш ризикований спосіб позбутися чинника інфляції, хоч і не завжди найвигідніший.

Як покласти гроші на депозит? Для цього потрібно:

  1. Підібрати потрібний банк. Він має бути надійним, мати іноземний капітал, входити до програми гарантування вкладів, щоб у разі банкрутства ви змогли отримати свої гроші назад.
  2. Вибрати цікаву для вас програму. Кожен банк пропонує кілька варіантів для своїх клієнтів. Комусь підійдуть довгострокові інвестиції (на 1–3 роки), хтось вибере короткострокові. Зверніть увагу: чим більший термін вкладу, тим вища процентна ставка.
  3. Укласти договір. Уважно читайте його, щоб не зіткнутися з додатковими комісіями. Також рекомендуємо обговорити з менеджером всі деталі. Наприклад, багато фінансових установ знижують ставку у випадку, якщо ви знімаєте гроші раніше, ніж це прописано у договорі.

Як бачите, нічого складного. Далі ви можете займатися своїми справами, а банк виплачуватиме вам відсотки на картку або акумулюватиме їх на самому депозиті, збільшуючи його розмір. Також ви можете вибрати валюту вкладу (наприклад, гривня, долар, євро). Рекомендуємо відкрити кілька депозитів. Це допоможе підстрахуватися у разі різкої зміни курсів валют.

Чому варто вибрати Банк Львів

По-перше, цей фінансовий заклад має гарну репутацію. Він працює не перший рік та має багато позитивних відгуків. По-друге, він має іноземний капітал, що є гарантом безпеки. По-третє, він пропонує багато цікавих ставок та співпрацює з програмою «Вільна земля», яка спрямована на розмінування українських територій. А ще у нього кваліфіковані менеджери та багато каналів комунікації, тож ви завжди зможете отримати потрібні консультації.

Джерело: Сайт www.banklviv.com

 

29 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів