Донорство на потреби поранених. Закарпатців просять здати кров для поповнення запасів

Донорство на потреби поранених. Закарпатців просять здати кров для поповнення запасів

 

Закарпатців закликають здати кров для поповнення запасів обласної станції переливання крові. Її за потреби відправляють до медзакладів, в яких лікують поранених у зоні бойових дій цивільних та військових, — розповіла Суспільному завідувачка відділу комплектування донорських кадрів Марія Фантич.

За її словами, потрібна кров усіх груп. "Ми відправляємо кров у лікувальні заклади, в які поступають поранені військові та цивільні. Коли саме кров забиратимуть, ніхто не знає. Це не заплановано. Поступили поранені, — потрібна кров. Тому потрібна кров для поповнення запасів", — розповіла Марія Фантич.

Виконувачка обов'язків директорки медзакладу Мирослава Хрипак нагадала, що в Закарпатській обласній станції переливання крові діє всеукраїнська акція "Твоя кров може воювати". Цю акцію ініціював Український центр трансплант-координації разом з платформою ДонорUA, медичним сервісом Helsi за сприяння проєкту ЄС Надання підтримки Україні у розвитку сучасної системи громадського здоров’я.

Здати кров можуть всі охочі в Закарпатській обласній станції переливання крові з понеділка до п'ятниці з 9:00-14:00 за адресою м.Ужгород, вул. Льва Толстого, 15.

 

12 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів