У Мукачеві зросте тариф на водопостачання та водовідведення

У Мукачеві зросте тариф на водопостачання та водовідведення

 

У Мукачеві з 1 лютого зросте тариф на водопостачання та водовідведення до майже 60-ти гривень. Про це повідомили на Facebook-сторінці Мукачівської міської ради.

За інформацією відомства, з 1 лютого ціна за водопостачання буде становити 40,03 грн за 1 м.куб., водовідведення — 19,76 грн за 1 м.куб. Загальна вартість тарифу — 59,79 грн. У КП "Міськводоканал" кажуть, що крок вимушений через, адже востаннє тариф підвищували 3 роки тому і відтоді складові формування тарифу зросли в рази.

Наразі вартість водопостачання та водовідведення в Мукачеві становить майже 29 гривень. Директор КП "Міськводоканал" Олег Казибрід каже: "Якщо тариф залишиться діючим, то підприємство може збанкрутувати. Нині через економічно необгрунтований тариф водоканал нарощує борги за електрику, підприємство покидають фахівці через низьку зарплату".

При розрахунках враховують ціни на електроенергію, паливно-мастильні й розхідні матеріали, розмір мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. Наразі в регіоні, порівняно з 2019 роком, майже втричі — 2,90 до майже 8 грн — зросла вартість електроенергії, удвічі зросла вартість паливно-мастильних матеріалів — з 26 грн за 1 л до 55 грн за 1 л, — йдеться у повідомленні.

У міськраді додали: для "Міськводоканалу" закупили 25 генераторів потужністю від 30 до 200 кВт. Цього та наступного тижня їх почнуть встановлювати на водозаборах та каналізаційно-насосних станціях громади. Це дасть змогу забезпечувати жителів міста водопостачанням під час відключень електроенергії.

 

26 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів