Закарпатський народний хор нагороджено орденом Всесвітньої культурної дипломатії у США (ВІДЕО)

Закарпатський народний хор нагороджено орденом Всесвітньої культурної дипломатії у США (ВІДЕО)
Заслужений академічний Закарпатський народний хор нагороджено орденом Всесвітньої культурної дипломатії у США. Про це дізналися на сторінці колективу у Фейсбук. Відзнака - громадська і дуже почесна у світі. За останній рік, учасники хору відвідали з концератми чимало країн, несучи українську культуру. А ще волонетрили, збирали кошти для ЗСУ. Так тримають культурний фронт.

 

Художня керівниця хору каже, це була несподіванка, адже вперше у історії таку нагороду вручили не особистості, а цілому колективу. Переконана – заслужено, адже цілий рік, направду, займалися культурною дипломатією. За кордон гастролюють тільки жіночим складом, адже через війну чоловікам виїзд заборонений. А троє учасників – на передовій. «У єднанні наша сила» - під таким гаслом культурну дипломатію несли містами України та далеко за межі. Закарпатський народний хор минулого року провів майже сотню концертів, решту – скасували через війну, за цей час зібрали 200 тис. грн для ЗСУ. А ще співочо-музичний колектив із Закарпаття німецький журнал "Lambert" визначив як феномен культурного надбання України.

Наразі працюють над цікавими музичними проєктами. У планах – нові ідеї для співпарці, є й неординарнці, до прикладу, у стилі рок. А паралельно - Закараптський народний хор продовжує волонерити!

М-студіо

 

26 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів