Вивели понад 50 млн грн: ексголову та членів правління банку на Закарпатті підозрюють у зловживанні службовим становищем

Вивели понад 50 млн грн: ексголову та членів правління банку на Закарпатті підозрюють у зловживанні службовим становищем
Ексголові та членам правління одного з банків на Закарпатті повідомили про підозру у зловживанні службового становища. За даними слідства, підозрювані незаконно вивели з установи понад 50 млн грн, — повідомила Суспільному речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан.

 

Незаконне виведення коштів з некомерційного банку виявили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Головного управління Нацполіції в Закарпатській області у співпраці з оперативниками Управління стратегічних розслідувань. За даними слідства, фінансову схему організували ексголова правління банку та члени цього правління.

Фото: Поліція Закарпатської області/Facebook

"До вчинення злочину також причетні й суб’єкти оціночної діяльності. Підозрювані кредитували клієнтів, а потім завищували ліміт кредиту та самі умови кредитування. Для цього вони залучали вдаваних власників майна та вигодонабувачів", — повідомила речниця.

Наразі слідчі зібрали інформацію щодо 4 таких випадків. "Наймасштабнішим з них є афера, коли банк придбав у підставної особи частку майна за понад 38 мільйонів гривень, а фактична вартість насправді становила всього 8 мільйонів гривень. Тобто ціну штучно завищили на понад 30 мільйонів", — розповіла речниця.

Фото: Поліція Закарпатської області/Facebook

Загальна ж сума фінансової шкоди від проведення операцій, які виявили правоохоронці, сягає понад 50 млн грн.

Наразі правоохоронці повідомили про підозру сімом причетним до справи в умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших осіб використанні всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене організованою групою осіб. Відповідно до санкції за скоєне підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до шести років.

Оцінювачам повідомили про підозру і у підробці документів. Санкція статті передбачає до 3 400 грн штрафу або арешт на строк від трьох до шести місяців, або до трьох років обмеження волі.

 

03 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів