Які послуги надає та яку роботу виконує програміст BAS?

Які послуги надає та яку роботу виконує програміст BAS?

 

Продукти BAS – це програмні рішення, створені на базі об’єктно-орієнтованого середовища Business Automation Framework, основним завданням яких є автоматизація роботи підприємств різних галузей та масштабів діяльності. Обслуговуванням, налаштуванням та доопрацюванням подібних продуктів саме і займається програміст BAS. Це спеціаліст вузького профілю, який здатен оптимізувати універсальний управлінський софт таким чином, наче він був створений під потреби саме вашого підприємства.

Яку роботу виконує програміст BAS?

Всі компанії, які працюють у сфері IT та автоматизації бізнесу, мають у своєму штаті спеціалістів відповідного профілю, що дозволяє реалізовувати проекти будь-якого масштабу та складності. Більшість спеціалістів є програмістами BAS, основні обов’язки яких:

  • оптимізація та доробка BAS програм відповідно до потреб клієнта та особливостей його бізнесу;
  • установка програмного забезпечення та налаштування конфігурації на робочому місці клієнта;
  • впровадження нового функціоналу (за бажанням клієнта), що включає створення нових форм документів, довідників, механізмів аналітики, правил безпеки та доступу тощо;
  • технічна підтримка клієнтського портфеля (оновлення софта, віддалені консультації, навчання персоналу тощо).

Технічний супровід є дуже важливим аспектом у відношеннях між виконавцем та користувачем. Якщо потрібно знайти програміста для програм BAS, рекомендуємо посилання https://www.1c.kiev.ua/ua/service/programmist/, де є вся необхідна інформація з цього приводу, оскільки це офіційний представник вендора в Україні.

Як правильно вибирати програміста BAS?

Більшість відомих компаній, що займаються автоматизацією бух обліку та управлінської діяльності на підприємстві, мають у своєму штаті досвідчених та кваліфікованих спеціалістів, рівень знань яких не викликає сумнівів.

Якщо ви шукаєте програміста на стороні, можна орієнтуватися на такий критерій, як сертифікат програміста BAS. В розрізі цього розглянемо основні види сертифікатів, які отримують представники даного вендора в Україні:

  • професіонал – є підтвердженням базових знань у сегменті програмних продуктів BAS та надає право працювати в даній галузі;
  • фахівець (спеціаліст) – є підтвердженням поглиблених знань щодо програм BAS, такий сертифікат мають найкращі спеціалісти.

Сертифікацією займається Спілка Автоматизаторів Бізнесу (САБ). Кожен охочий може пройти відповідні до вибраного сертифікату іспити, які є платною послугою.

 

27 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів