Особливості застосування стоматологічних мікромоторів

Особливості застосування стоматологічних мікромоторів

 

Стоматологічні мікромотори – це те медичне обладнання, без якого не зможуть працювати стоматологи та зубні техніки. Це стандартна апаратура, на яку підключають різальні та абразивні механізми. При виборі слід звертати увагу не лише на ціну пристрою, а й на характеристики – вони повинні відповідати фактичним потребам фахівця.

Магазин стоматологічного обладнання «ТС-Дентал ГРУП» пропонує великий вибір різних пристроїв для лікування та діагностики, якісного приладдя, матеріалів та інструментів для приватних кабінетів та клінік. Доставку товару компанія здійснює своїми кур'єрами до будь-якої точки столиці України.

Види та особливості стоматологічних мікромоторів

Мікромотори стоматологічні являють собою обладнання, яке має спеціальний затискач, куди і вставляється обробний елемент. З їх допомогою можна виконувати полірувальні, фрезерні, шліфувальні роботи.

Бувають такі основні види:

  • повітряні. Працюють від повітряного потоку. Його головна перевага - компресор здавлює повітря, яке потрапляє в турбінний наконечник і обертає його, а тому конструкція є довговічною та продуктивною. Використовується водна система охолодження, оскільки двигун від надмірної швидкості може перегріватися. Є відмінна звукоізоляція, у пацієнтів знижуються болючі відчуття;
  • електричні. Це стандартні пристрої, якими користується більшість лікарів. В свою чергу діляться на щіткові та безщіткові. Струм для перших подається вугільними щітками, швидкість роботи – від 60 до 40000 обертів на хвилину. Безщіткові - менше важать, надійніші, практично не нагріваються в процесі роботи.

Перед тим, як придбати відповідний пристрій, слід звертати увагу на такі моменти:

  • система охолодження. У продажу можна знайти мікромотори без охолодження, із внутрішнім або зовнішнім охолодженням. Перший варіант підійде для найпростіших робіт на низьких оборотах. Зовнішнє охолодження практично вже не зустрічається, а внутрішній варіант - це найоптимальніші і найзатребуваніші моделі на сьогоднішній день;
  • підсвічування. Сучасні моделі часто мають цю допоміжну функцію. Підсвічування особливо важливе, коли потрібно виконувати роботи у важкодоступних місцях, адже зручно, коли область додатково підсвічена;
  • матеріал, з якого виготовлений корпус. Корпус може бути титановим чи сталевим. Перший варіант - найвитриваліші та довговічніші моделі, підійдуть для складної та тривалої роботи з твердими матеріалами. Сталевий варіант підійде для тих, хто працює з м'якшими матеріалами за помірних швидкостей.

Мікромотор має бути довговічним, витримувати складні та тривалі роботи. Також важливим є те, наскільки зручно його тримати в руках – тут кожен фахівець обирає модель під власні вимоги. Важливою є й вага – рука лікаря не повинна швидко втомлюватися.

Щоб продовжити термін служби мікромотора, потрібно регулярно його чистити та своєчасно змінювати деталі, що виходять з ладу. Цю роботу краще довірити професіоналу, який знає всі тонкощі конструкції даного обладнання.

 

06 квітня 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів