В Ужгороді відкрили фотовиставку «Переселенці на Закарпатті: життя без стереотипів»

В Ужгороді відкрили фотовиставку «Переселенці на Закарпатті: життя без стереотипів»
Фотовиставку історій пів сотні українців, які через війну були змушені покинути дім і знайшли прихисток на Закарпатті, представили сьогодні на площі Театральній в Ужгород. У фотовиставці «Переселенці на Закарпатті: життя без стереотипів», яку підготував Ужгородський пресклуб, – роботи закарпатських фотографів: Наталії Боднар, Сергія Гудака, Сергія Денисенка, Влади Мазур, Ані Семенюк, Євгена Смірнова, Володимира Хили, а також Сергія Ваганова (Маріуполь).

 

До кожної світлини – короткі розповіді про внутрішньо переміщених осіб, які зараз проживають в Ужгороді чи області, те, чим займаються на новому місці, як жили до війни, їхні мрії та сподівання. Очільниця Ужгородського пресклубу Ірина Бреза розповіла про роботу над проєктом, який, зокрема, здійснювали за підтримки Посольства США в Україні, співпрацю з Ужгородською міськрадою, написання історій до світлин.

За словами організаторів, тут – відповіді, як це бути мігрантом усередині своєї країни, як кардинально змінювати життя, звикати до іншого темпу, розпочинати власну справу чи шукати роботу, знаходити нових друзів, «пускати коріння» чи «сидіти на валізах».

Заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай подякував організаторам і фотографам за реалізацію такої потрібної ініціативи, наголосив на важливості готовності людей розповісти свою власну історію. Згадували під час заходу ситуацію в місті після 24 лютого, наплив людей, які шукали тут прихистку, забезпечення їх речами першої необхідності, згуртованість усіх ужгородців, які працювали, як один механізм.

У відкритті виставки також взяли участь начальниця управління у справах культури, молоді і спорту Ужгородської міської ради Алла Чернобук, її заступниця Ольга Василиндра, журналісти, фотографи, герої фоторобіт, перехожі.

Невдовзі фотовиставку планують презентувати в інших містах Закарпаття.

Ужгородська міська рада

 

20 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів