В Ужгороді представлять дитячу книжку Олександра Гавроша "Замок любові"

В Ужгороді представлять дитячу книжку Олександра Гавроша "Замок любові"
У суботу, 22 квітня, о 12.00 в ужгородській книгарні «Є» відбудеться презентація нової дитячої повісті Олександра Гавроша «Замок любові».

 

Це п’ята книжка серії «Музей пригод», що виходить в харківському видавництві «Фоліо» і розповідає про мандрівки в часі знаковими місцями України. 

«Замок любові» розповідає про подорож у Чинадіївський замок, де середньовіччя химерно переплітається із сьогоденням. На думку доктора історичних наук Сергія Федаки, «повість тримається на хвацьки закрученій інтризі, яка не відпускає читача до самого фіналу, і нагадує чарівне дзеркало, яке всмоктує читача до середини, переформатовує і відпускає на волю вже зовсім іншим, зміненим, збагаченим, насиченим пригодами і містичними враженнями... А туристичне Закарпаття отримало ще одну інтригуючу візитівку, яких ніколи не буває забагато». 

У повісті чимало впізнаваних прототипів, серед яких і орендатор замку Сент-Міклош Йосип Бартош, який діє у художньому творі під власним іменем. Як пояснює «каштелян» Чинадіївського замку, таким було його прохання до автора книжки. Сам він високо оцінює перший дитячий твір про свій замок, називаючи повість, попри легкий, пригодницький стиль, не такою простою. «Тут все взяте з життя, тому книжка цікава як дітям, так і дорослим», -- каже Йосип Бартош. – Серед довколишньої поверхневості і хайпу – це острівок сенсу і змісту. Я називаю цей стиль «транс-реалізмом», коли елементи фантастики поєднується з фактографічною реальністю».

У презентації візьме участь і відомий ужгородський археолог  Олександр Дзембас, який також є одним із прототипів «Замку любові».

 

21 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів