Інформацію про відстрочку від призову та облік військовозобов'язаних можна отримати на платформі "Допомога Закарпаття"

Інформацію про відстрочку від призову та облік військовозобов'язаних можна отримати на платформі "Допомога Закарпаття"
Адреси та контакти центрів комплектування на Закарпатті, а також відомості про військову службу, облік призовників, отримання відстрочки від призову та бронювання військовозобов'язаних — таку інформацію можна отримати на платформі "Допомога Закарпаття", яку запустили представники Закарпатської ОВА у грудні 2022 року.

 

Про це на брифінгу повідомив начальник пресслужби Закарпатського ОТЦК та СП Андрій Акімов. На ресурсі також можна подати й оформити документи, знайти вакансії. Зараз платформу доповнили рубрикою "Закарпатський ОТЦК та СП".

"При реєстрації ви вносите дані, з якого ви району, а тоді будете бачити, куди вам треба звертатися. Там буде і пошта, і номер мобільного телефону, куди можна буде зателефонувати й отримати інформацію. На цьому сайті буде дві складові: теоретична та практична, де можна буде заповнити анкети й подати заявки до ТЦК в режимі онлайн. Крім того, плануємо і вже в розробці такий функціонал як дистанційне подання документів на отримання відстрочки від проходження військової служби в разі права на таку функцію, а також постановки зняття з військового обліку", — розповів Андрій Акімов.

Як отримати матеріальні виплати

На платформі можна також подати анкети на отримання матеріальних виплат. Про це повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Петро Добромільський.

"Допомога для поранених, а також лікування захворювань, пов'язаних із захистом Вітчизни, — це 5 тисяч гривень. На сайті є відповідний перелік документів і охочі можуть вдома загрузити документи й заповнити, щоб отримати цю допомогу. Є також допомога людям, котрі отримали інвалідність через захист Батьківщини", — сказав Петро Добромільський.

За його словами, закарпатці, які надають прихисток двом і більше переселенцям на понад місяць, можуть отримати 4 тисячі гривень одноразової матеріальної допомоги.

"Також, якщо один із членів родини зник безвісти або знаходять в місцях незаконних військових формувань на непідконтрольній території України, родич може заповнити документи на сайті, щоб отримати 5 тисяч гривень матеріальної допомоги. Відшкодування витрат на санаторно-курортне лікування, то відшкодовуємо за 21 день перебування — 16 тисяч 800 гривень. Батьки загиблих учасників бойових дій під час дії воєнного стану щомісяця можуть отримувати тисячу гривень матеріальної допомоги", — розповів Петро Добромільський.

За словами Андрія Акімова, сайт ще не завершений, він буде вдосконалюватися в залежності від побажань користувачів.

 

17 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів