На Закарпатті викрили схему торгівлі малолітніми дітьми

На Закарпатті викрили схему торгівлі малолітніми дітьми
Оперативники Чопського прикордонного загону викрили схему торгівлі малолітніми дітьми, яку організував 43-річний житель Закарпаття.

 

Чоловіка затримали у пункті пропуску «Малі Селменці» на кордоні зі Словаччиною під час безпосереднього вчинення ним злочину. Він супроводжував громадянку України, яка мала продати у Словаччині свого однорічного сина. Попередньо встановлено, що закарпатець підшуковував жінок, які перебувають у скрутному матеріальному становищі, та схиляв їх до продажу дітей. Він забезпечував їх проживання у готелі та доставку в пункт пропуску через кордон.

Мати повинна була встановленим порядком перетнути кордон та передати на суміжній стороні дитину спільникам злочину. За таку операцію жінка мала отримати 5 тисяч доларів США. Прибуток організатора складав ще 20 тисяч доларів США. На момент оборудки чоловік уже передав матері немовляти 1000 доларів як аванс. Заходи із затримання проводили спільно зі співробітниками міграційної поліції ГУНП та Служби безпеки України, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури. Водночас, було проведено санкціоновані обшуки за двома адресами проживання фігурантів, під час яких правоохоронці вилучили печатку благодійної організації, паспортні та інші документи, мобільні телефони, грошові кошти, записники та транспортний засіб затриманого.

Фігуранта справи помістили в ізолятор тимчасового тримання ГУНП. Йому оголошено підозру у вчиненні злочину, відповідальність за який передбачена ч. 3 ст. 149 ККУ «Торгівля людьми». За скоєне чоловікові загрожує позбавлення волі терміном від 8 до 15 років.

 

 

26 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів