В Закарпатті відбулися майстер-класи для дорослих та дітей з вразливих верств населення

Комплексні інтеграційно-відновлювальні заходи впроваджує на Закарпатті громадська організація "КАПЛ "Вестед" із залучення волонтерів із різних громад Закарпаття.

 

Як повідомляють волонтери, протягом травня-червня були проведені 6 інтеграційно-відновлювальних артмайстерень для дітей, у тому числі ВПО та ромів  в Ужгороді та  Сваляві Закарпатської області.

Під час заходу дітки ВПО, ромські дітки могли інтегруватися до місцевої спільноти і обговорити спільну для усіх тему. Дітки висловлювалися про свою любов до матерів, для когось з них мама це також і основний друг. Окрім того, дітки мали змогу  для них листівки. Спільна тема і виготовлення разом листівок сприяли спілкуванню та інтеграції діток. 

Фото

Другий захід присвятили святу вишиванки - яка теж об'єднала різних учасниць та учасників, у тому числі ВПО, ромів та місцевих діток. На початку заходу учасникам розповіли про види вишиванок, а також традиції української вишивки у різних регіонах України. Потім запропонувала долучитися до різних відновлювальних артмайстерень, дітки могли обрати собі те, що їм найбільше до вподоби або аплікацію (виготовлення крафтових сумочок із орнаментом вишиванки), або малювання і через творчість виразити свої почуття. 

Наступні чотири заходи також відбулися для діток із вразливих категорій. Дівчатка-підлітки особливо зацікавилися уроком про основи макіяжу, про догляд за шкірою за обличчям влітку, особливості догляду для молодої шкіри.

В Ужгороді захід відбувся за популярною та ефективною методикою "спін-арт", яка є актуальною є  для терапії серед діток та дорослих із певними особливими потребами, дозволяє долати стрес та його негативні наслідки. Вказана методика дуже зацікавила діток, дозволила їм створити спільно чудові малюнки, обрати самостійно кольори і емоції виразити через мистецтво. Останній захід відбувся на подвір'ї, дітлахам було запропоновано об‘єднуватися у менші групи за інтересами та вподобаннями. Дітки-ВПО та ромські дітки мали змогу плести патріотичні браслети, малювати, пройти майстерклас з паперопластики і навіть малювати на асфальті.

Для дорослих ВПО та ромів розпочали навчання навичкам водіння та першої медичної допомоги. Ця можливість, на думку організаторів, створить умови для отримання професії, покращення спроможності вразливих категорій у працевлаштуванні.  Організатори повідомляють, що після оголошення початку відбору за три дні вони отримали понад 140 заявок при наявності двадцять місць для першої групи.

zaholovok.com.ua

 

28 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів