На Закарпаття з гастролями вперше приїде Миколаївський академічний художній драматичний театр

На Закарпаття з гастролями вперше приїде Миколаївський академічний художній драматичний театр
2023 рік в Україні оголошено роком Дмитра Креміня. Нашому земляку, поетові, заслуженому діячу мистецтв України, лауреату Шевченківської премії цього року виповнилося б 70.

 

У червні, в Миколаївському театрі пройшла прем’єра вистави «Земний монолог. Пам’яті Дмитра Креміня». Автор ідеї та режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Артем Свистун.

«Це незвичайна, оригінальна вистава. Це імерсійна вистава, яка прибирає сцену та занурює публіку безпосередньо в гру акторів вистави», - наголошує режисер.

У виставі задіяні актори: Марина Васильєва, Ольга Сторожук, Олександра Шамшура, Ігор Ворогушин, Олена Карай, Алекс Межурецький, Інна Добренко та Сергій Гололобов. Роль самого Дмитра Креміня у різні роки чудово зіграли актори Григорій Черемушев та Володимир Фоменко.У спектаклі прозвучало близько двох десятків творів поета, у тому числі пісні Тетяни Ярової та Євгена Долгова на слова Дмитра Креміня.

Прем’єру цієї чудової патріотичної вистави «Земний монолог. Пам’яті Дмитра Креміня» на Закарпатті можна буде побачити в Ужгороді 14 вересня о 16-й годині в театрі «Бавка». А 15 вересня в Мукачівському драматичному театрі о 15-й годині.

Для маленьких закарпатців, Миколаївський театр також підготував сюрприз. Театр покаже виставу «Котячі історії», за п’єсою «Коти-біженці» Людмили Тимошенко, Марини Смілянець. Режисер-постановник – Катерина Богданова.

Під час війни непроста доля спіткає не тільки людей: коти теж мають свої історії переживань, поневірянь, сумних і щасливих пригод. Герої казки розкажуть дітлахам про дружбу, навчать взаємодопомозі, співчуттю, доброму відношенню до оточуючих, вірі у диво і у те, що навіть найзаповітніші мрії і бажання збуваються.

Виставу «Котячі історії» можна буде побачити на сцені театру ляльок «Бавка» 14 вересня о 12-й годині. А у Мукачівському драмтеатрі казку можна подивитися 16 вересня об 11-й годині.

Також під час гастролей Закарпаттям, Миколаївський академічний художній драматичний театр прийме участь в Міжнародному театральному фестивалі моновистав «Монологи над Ужем».

13 вересня в Ужгороді, миколаївці покажуть виставу «Проста українська скіфська баба», за твором «Доця» Тамари Горіха Зерня. У Мукачеві цю виставу можна подивитися 15 вересня о 18-й  годині в драмтеатрі.

Виконавиця – Марина Васильєва

Під час війни особливо гостро відчувається зв’язок поколінь. Прадавнє коріння закликає до відповідальності за рід, землю, життя і його продовження, за майбутнє. Жінка стає не просто захисницею, рятівником, міцною опорою для чоловіків: в її тонкій ніжній особі прокидається провидиця, віщунка, знахарка. Тільки звернувшись до глибинних сил таємничої природи можна вижити і повернути до життя інших.

 

15 серпня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів