Парламент ухвалив нові правила надання відпусток: які зміни чекають на українців

Парламент ухвалив нові правила надання відпусток: які зміни чекають на українців
Про це повідомляє у Телеграмі нардеп Ярослав Железняк.

 

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який спрямований на систематизацію процесу надання та використання різноманітних видів відпусток в Україні.

Закон передбачає низку змін до чинного законодавства, зокрема:

  • Розширення періоду надання відпустки без збереження заробітної плати з 15 до 30 календарних днів протягом року.
  • Виплату грошової компенсації працівнику за всі невикористані ним дні щорічної відпустки у разі його призову на військову службу під час мобілізації.
  • Можливість відмовити працівникові в наданні відпустки у період дії воєнного стану, якщо він залучений до виконання робіт на об’єктах критичної інфраструктури, до виконання робіт, виробництва товарів оборонного призначення або до виконання мобілізаційного завдання (замовлення).

Окремо слід виділити зміни, що стосуються призову працівника на військову службу під час мобілізації.

За словами народного депутата Ярослава Железняка, у разі призову працівника на військову службу під час мобілізації йому виплачується грошова компенсація за всі невикористані ним дні щорічної відпустки.

Ця зміна є важливою для працівників, які призовуються на військову службу, оскільки вона дозволяє їм отримати компенсацію за невикористані відпустки, навіть якщо вони не встигнуть їх використати до призову.

Варто зазначити, що законопроєкт № 8313 ще має бути підписаний президентом України та опублікований у офіційному виданні. Після цього він набере чинності.

 «Наше Місто»

 

24 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів