Працівники ДБР вручили підозри двом посадовцям Карпатського Національного природного парку

Працівники ДБР вручили підозри двом посадовцям Карпатського Національного природного парку
Працівники ДБР у взаємодії з УСР Нацполіції повідомили про підозру начальнику відділення Карпатського Національного природного парку та інспектору з охорони парку, які організували незаконну рубку буків.

 

Збитки становлять щонайменше 500 тисяч гривень. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Встановлено, що посадовці вирішили «трохи заробити» на продажі цінних порід дерев парку. Начальник відділення особисто наказав зрубати буки, не маючи для цього відповідних дозволів. Зрубану деревину зловмисники планували продати місцевому підприємцю. Для транспортування їх приховали під офіційно зрубаними ялинками. Аби убезпечитись, посадовець також написав рапорт про те, що нібито невідомі особи зрубали та викрали ці дерева.

Завдані державі збитки склали близько 500 тисяч гривень.

Начальнику та інспектору відділення Карпатського НПП повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем, незаконній порубці, перевезенні незаконно зрубаних дерев, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 246 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Посадовці вже відсторонені від посад.

За клопотанням ДБР суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді арешту з можливістю внесення застави для начальника у сумі 100 тисяч гривень, для інспектора – 160 тисяч гривень.

 

14 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів