Суддю Мукачівського райсуду засуджено до 5 років позбавлення волі

Суддю Мукачівського райсуду засуджено до 5 років позбавлення волі
Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

 

13 грудня 2023 року Апеляційна палата ВАКС частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП на рішення суду першої інстанції та постановила ухвалу, якою суддю Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області М. Пака засуджено до 5 років позбавлення волі.

Так, ухвалою суду суддю визнано винуватим за ч. 3 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Іншу особу, яка брала участь у корупційних діях - начальника юридичного відділу Пенсійного фонду м. Мукачево О. Маковського визнано винуватим за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України та призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців.

Нагадаємо, за версією слідства суддя Мукачівського міськрайонного суду, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, за участі начальника юридичного відділу управління Пенсійного фонду, отримав 2 тис. грн неправомірної вигоди від громадянина за прийняття на його користь судового рішення у справі за адміністративним позовом останнього до Управління соціального захисту населення Мукачівської РДА.

21.09.2021 ВАКС визнав вказаних осіб винуватими за ч. 3 ст. 368 КК України. За вироком суду судді призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною обіймати посади визначені у п.п. "ґ" п. 1 с. 1 ЗУ "Про запобігання корупції" протягом 3 років. Його спільнику – 6 років позбавлення волі з конфіскацією половини належного йому майна.

Проте, Апеляційна палата ВАКС скасувала це рішення та закрила провадження на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України.

30.03.2023 Верховний Суд частково задовольнив касаційні скарги прокурорів #САП, скасував ухвалу Апеляційної палати ВАКС від 08.08.2022, яким закрито справу у зв'язку із направленням обвинувального акту в суд поза строками досудового розслідування, та скерував указану справу на новий розгляд до Апеляційної палати ВАКС.

 

15 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів