Три косметичні засоби, які ви швидше за все використовуєте неправильно

Три косметичні засоби, які ви швидше за все використовуєте неправильно
Б’юті-індустрія сьогодні дуже різноманітна. Бренди представляють різні продукти для очищення, омолодження, зволоження і догляду за шкірою — тому часом вибрати ідеальний засіб може бути не найпростішим завданням.

 

Але навіть коли ви вибрали потрібний продукт і починаєте ним користуватися, він не дає результатів. Звичайно, проблема може бути в тому, що засіб вам не підходить або він зроблений не найякіснішим чином. Але не поспішайте звинувачувати у всьому компанію, яка його виготовила: можливо, ви просто використовуєте продукт неправильно.

Неправильне використання б’юті-засобів може привести до проблем не тільки зі шкірою, але і в цілому зі здоров’ям. Саме тому важливо читати етикетку продукту перед його використанням: так і ефект від засобу буде помітнішим, і завдати шкоди собі не вийде. Розповідаємо про три засоби, які ви швидше за все використовуєте неправильно.

Міцелярна вода

Міцелярна вода дуже схожа на лосьйон, з тією лише різницею, що вона не містить спирту. Вона містить інші активні інгредієнти (міцели), і весь бруд, який вони збирають, залишиться на обличчі, якщо ви не змиєте засіб водою. При тривалому контакті міцелярної води зі шкірою вода діє як мило, а це призводить до подразнення. Крім того, існують дослідження, згідно з якими незмита з шкіри міцелярна вода може привести до передчасних зморшок. Також косметологи впевнені, що вона не призначена для глибокого очищення шкіри — міцелярна вода на це просто не здатна. Тому вона може стати відмінною першою сходинкою в очищенні, але точно не єдиною.

Маска для обличчя

Всі види масок для обличчя слід використовувати відповідно до вказівок на упаковці. Не залишайте маску на обличчі на ніч, якщо виробник не говорить про це — це може привести до серйозних проблем зі шкірою. Тканинні маски для обличчя слід знімати до того, як вони висохнуть: якщо ви цього не зробите, маска почне всмоктувати вологу зі шкіри, що зробить шкіру більш сухою. Те ж саме і з глиняними масками для обличчя — їх потрібно наносити товстим шаром, щоб волога випаровувалася повільніше. І видаляти їх потрібно в той момент, поки вони ще липкі, а не коли вони засохли на вашій шкірі.

Термальна вода

Термальну воду багато хто використовує для того, щоб наситити шкіру корисними мікроелементами і зволожити її — особливо активно воду використовують саме в теплу погоду. Але насправді, термальна вода, як і будь-яка інша, не здатна зволожити шкіру, тому що вона просто випаровується з її поверхні. Щоб вона принесла користь, наносити її потрібно як другий етап вашої щоденної рутини: після того, як ви вмилися тоніком, і перед тим, як нанесли крем. Тільки в цьому випадку корисні речовини з термальної води шкіра буде здатна увібрати.

https://zhenskiy.kyiv.ua/

 

11 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів