Грант від Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»: cистеми кластерів управління відходами у малих, середніх громадах

Грант від Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»: cистеми кластерів управління відходами у малих, середніх громадах

 

20 червня 2022 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про управління відходами», який набув чинності в липні 2023 року. Метою цього Закону є досягнення цільових показників у підготовці до повторного використання та рециклінгу побутових відходів (до 2025 року — не менше 10% їх маси; до 2030 року — не менше 20% їх маси; до 2035 року — не менше 25% їх маси; до 2040 року — не менше 35% їх маси).

Цей конкурс спрямований на залучення заявок від потенційних грантоотримувачів для демонстрації кластерного підходу до управління відходами державним службовцям та органам місцевого самоврядування по всій Україні, за винятком нині окупованих територій та Кримського півострова. Пріоритет буде надано представникам 100 партнерських ТГ Проєкту «ГОВЕРЛА» з 11 цільових областей Проєкту «ГОВЕРЛА» (Львівська, Волинська, Полтавська, Рівненська, Одеська, Житомирська, Закарпатська, Чернігівська, Сумська, Харківська, Миколаївська області).

Грант(-и) спрямований(-ні) на підтримку створення та розвитку систем управління відходами та інституційного потенціалу малих і середніх громад в Україні та, після успішної реалізації, може(-уть) бути масштабований(-і) на території будь-якої області України.

У рамках запланованої діяльності буде проведено аналіз поточних можливостей громад з ефективного управління відходами та їх потреб, налагоджено співпрацю між громадами кластерів та структурними підрозділами обласних військових адміністрацій для розробки стратегій управління відходами, а також розроблено інноваційні, відтворювані, масштабовні моделі планування та управління відходами з використанням кластерного підходу.

Детальніше про грант читайте за посиланням.

У разі запитань щодо гранту, звертайтеся у письмовій формі до відділу грантів Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» на електронну адресу: [email protected] (тема: Запитання щодо RFA-HOVERLA-016), не пізніше ніж 17:00 7 лютого 2024 року.

8 лютого 2024 року о 15:00 Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» проведу онлайн-презентацію, де потенційні заявники зможуть поставити запитання й отримати докладну інформацію про цей конкурс. Будь ласка, зареєструйтеся за цим посиланням до 17:00 7 лютого 2024 року.

Заявки на участь у конкурсі потрібно подавати на адресу електронної пошти: [email protected] не пізніше 17:00 24 лютого 2024 року.

  HOVERLA  USAID  говерла  грант  конкурс  Управління відходами 

 

17 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів