З початку року аварійники газової служби 1300 разів виїжджали на виклики споживачів

З початку року аварійники газової служби 1300 разів виїжджали на виклики споживачів
Тому газовики нагадують прості правила, які гарантують безпеку при користуванні газом у побуті.

 

 

Газ – незамінний помічник у побуті. Газові прилади надзвичайно зручні у користуванні, однак вимагають пильної уваги та обережності. Адже при неправильній експлуатації газових приладів існує загроза нещасних випадків — вибухів, отруєнь та пожеж.

Фахівці аварійно-диспетчерської служби Закарпатської філії «Газмереж» від початку року здійснили 1300 виїздів з метою локалізації та ліквідації аварійних ситуацій.

«Переважна більшість викликів пов’язані з неправильним поводженням із газовими приладами або ж із відсутністю вчасного техобслуговування цих приладів, димових та вентиляційних каналів, внутрішньобудинкових газових мереж», — пояснює начальник АДС Віктор Черняк.

Передусім, слід подбати про приплив свіжого повітря до всіх приміщень, де встановлені газові прилади: вмикаючи плиту, завжди відчиняйте кватирку. Необхідно також постійно контролювати наявність тяги в димових та вентиляційних каналах, адже саме це — найпоширеніша причина отруєння чадним газом.

Категорично заборонено самостійно ремонтувати, переносити газові прилади, використовувати газові плити для обігріву приміщень, сушити білизну чи волосся над плитою із запаленими пальниками. 

Надзвичайно важливо вчасно проводити технічне обслуговування системи та приладів газопостачання, не користуватися несправною газовою технікою.

Пам’ятайте: прості правила поводження з газом можуть врятувати життя.

 

 

 

Прес-центр Закарпатської філії ТОВ «Газмережі»

 

17 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів