Як працюють тиристорні та електронні стабілізатори

Як працюють тиристорні та електронні стабілізатори

 

Для захисту під'єднаних до мережі електричних приладів від постійних стрибків напруги і, відповідно, ризиків виходу з ладу використовуються стабілізатори. Вони представлені різними моделями, типами, кожен варіант має свої особливості. Найсучасніше, практичне рішення – тиристорні та електронні стабілізатори в https://voltmarket.ua/. Розповімо, що собою являють ці обидва типи, як вони працюють, що за особливості мають.

Суть електронної стабілізації

Загальний принцип роботи електронних нормалізаторів схожий зі схемою дії напівпровідникових стабілізаторів. В основі кожної конструкції лежить потужний силовий трансформатор. Але роль елементів для перемикання обмотки виконуватимуть напівпровідникові потужні ключі, а не електромагнітні реле. Ці ключі збирають на симісторах або тиристорах.

Якщо цікавить стабілізатор напруги від виробника без націнок, зверніть увагу на пропозицію сайту Voltmarket. Зараз майже всі офіси, громадські установи, житлові будинки живляться по двопровідних лініях. До складу електропередач входять нуль і одна фаза. Для живлення технічних приладів застосовується однофазний тиристор. До його складу входять трансформатор, плата контролю і управління, вхідний фільтр напруг, пристрій індикації, силові ключі.

Плюси тиристорного стабілізатора

Тиристорний стабілізатор має вигляд трансформаторного пристрою, який вирівнює різницю напруг завдяки перемикачу обмоток. По суті, тиристор – це напівпровідник, він виступає аналогом реле електромагнітного типу. До складу вузла входять катод, анод, керуючий електрод.

Тиристорний стабілізатор здатний забезпечувати максимальну точність роботи пристроїв напруги. Це стає можливим завдяки нарощуванню числа ступенів перемикання. Плюси тиристорів:

  • широкі діапазони регулювань;
  • захист від зовнішніх перешкод;
  • максимальний рівень надійності.

Є й негативні сторони. Тиристор порівняно дорого коштує, ремонтопридатний, але відновлювальні роботи мають високу ціну. При низьких вхідних напругах втрачається первісна потужність. Для вирішення простих завдань на кшталт безперебійного забезпечення роботи свердловин, опалювальних систем рекомендовано зупинятися на простих релейних приладах.

Великий вибір нормалізаторів ви знайдете в каталозі сайту Voltmarket. При здійсненні покупки обов'язково враховуйте доступний бюджет, передбачувані умови експлуатації.

Автор: Куртов Сергій Володимирович (Voltmarket).

 

28 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів