БЕБ на Закарпатті упередило розтрату 3 млн грн бюджетних коштів на ремонті дитсадка та будівництві укриття

БЕБ на Закарпатті упередило розтрату 3 млн грн бюджетних коштів на ремонті дитсадка та будівництві укриття
Аналітики Територіального управління БЕБ у Закарпатській області під час моніторингу публічних закупівель виявили два ризикові тендери. За результатами скерованих рекомендацій до розпорядників бюджетних коштів один договір розірвано, в іншому зменшена вартість. Таким чином упереджено 3 млн грн розтрати бюджетних коштів.

 

Зокрема аналітики БЕБ встановили, що одна з сільських рад оголосила тендер на проведення капітального ремонту в закладі дошкільної освіти. За його результатами з компанією-переможцем укладено договір підряду на виконання відповідних робіт. Однак, аналізуючи тендер, фахівці Бюро з?ясували, що переможець не відповідає кваліфікаційним критеріям, зокрема не має потрібного персоналу.

Аби не допустити неефективне використання коштів громади, працівники БЕБ направили до сільради лист з рекомендацією вжити заходів та перевірити доцільність укладання договору підряду. В результаті розпорядник бюджетних коштів розірвав раніше укладену угоду.

Крім того, аналітики БЕБ виявили тендер із завищеними цінами на проєктні роботи з будівництва протирадіаційного укриття. Їх вартість була невірно розрахована службовими особами однієї з міських рад Закарпаття. 

Аналітики БЕБ рекомендували органу місцевого самоврядування провести повторні розрахунки. В результаті міська рада уклала додаткову угоду на зменшення вартості договору. 

Таким чином аналітики Територіального управління БЕБ у Закарпатській області загалом  упередили неефективне використання майже 3 млн грн місцевого бюджету.

 

03 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів