Серед типових порушень законодавства закарпатські митники фіксують незаконне ввезення автомобілів

Серед типових порушень законодавства закарпатські митники фіксують незаконне ввезення автомобілів
Закарпатські митники на постійній основі проводять аналітично-пошукову роботу, направлену на виявлення та припинення способів та механізмів переміщення товарів з порушенням вимог митного законодавства.

 

За її результатами, в т.ч. завдяки міжнародній взаємодії, упереджено схемні порушення митного законодавства, які мали однаковий механізм та періодично фіксувалися в зоні діяльності Закарпатської митниці.

Так, серед типових правопорушень задокументовано незаконне ввезення на митну територію України транспортних засобів на підставі документів, що мають ознаки підробки або в яких зазначені неправдиві відомості. За перші 4 місяці 2024 року складено 30 таких  протоколів про ПМП (ст. 483 МКУ) на загальну суму майже 9 млн. грн.

 Також громадяни не полишають спроб переміщувати з приховуванням від митного контролю тютюнові вироби, як один з найприбутковіших товарів при їх продажу на території Євросоюзу. При цьому ділки використовують будь-які методи їх приховування: в особистих речах, в конструктивних порожнинах автомобілях, в спеціально виготовлених тайниках тощо. З початку поточного року вже заведено понад 10 справ про порушення митних правил (ст.ст. 483, 484 МКУ) на загальну суму понад півмільйона грн., у яких предметами правопорушення виступали тютюнові вироби (вилучено 2 278 пачок цигарок та 6 транспортних засобів, загальна вартість яких сягає близько 2 млн. грн).

Крім цього, виявляються правопорушення у сфері зовнішньоекономічної діяльності пов’язаної з експортом лісоматеріалів (складено 4 протоколи про ПМП з вилученням лісопродукції). Основні підстави для складання цих протоколів про ПМП було подання суб’єктами ЗЕД документів, що містили неправдиві дані щодо кількості товару.

Нагадаємо, за січень-квітень 2024 року інспектори-пошуківці задокументували у зоні діяльності Закарпатської митниці 285 протоколів про порушення митних правил. Загальна вартість предметів правопорушення становить майже 40 млн. грн.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

22 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів