Мільярди для підтримки вітчизняної економіки: Закарпатська митниця справно наповнює Держбюджет

Мільярди для підтримки вітчизняної економіки: Закарпатська митниця справно наповнює Держбюджет
За результатами митного оформлення, здійснених вітчизняним бізнесом та громадянами зовнішньоекономічних операцій з товарами, Закарпатська митниця за січень-травень 2024 року перерахувала до Державного бюджету  8,9 млрд грн митних та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на Держмитслужбу України.

 

У порівнянні з надходженнями за аналогічний період 2023 року, обсяги перерахування до державної скарбниці податків від оподаткування зовнішньоекономічної діяльності зросли на 3,6 млрд. грн.

Середньоденні перерахування митниці за 5 місяців п.р. становлять 81,5 млн грн.

Як поінформували в управлінні митних платежів, контролю митної вартості та митно-тарифного регулювання ЗЕД Закарпатської митниці, основні цьогорічні бюджетоформуючі товари та обсяги податків, стягнені з них, наступні: легкові автівки – 2 млрд. 509,8 млн. грн.; моторні транспортні засоби – 625,3 млн. грн.; монітори – 299,4 млн. грн.; електричні водонагрівачі –  252,3 млн. грн.; трактори – 213,7 млн. грн. та інші.

До слова, на сьогодні у зоні діяльності Закарпатської митниці акредитовано майже 7 тисяч  учасників ЗЕД, з яких 20% – активно здійснюють зовнішньоторговельні операції.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

08 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів