На Закарпатті відбулося обласне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

На Закарпатті відбулося обласне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України
Представники ОВА, тергромад, бізнесу, а також профільних міністерств і відомств розглянули низку питань, які стосуються життєдіяльності регіону.

 

 

 Одна з ключових тем – посилення енергонезалежності, наголосив очільник Палати регіонів Конгресу, Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА. Над цим у регіоні працюють комплексно, впроваджуючи важливі рішення щодо переходу на альтернативні джерела енергії.

 У цьому напрямку є тісна співпраця з громадами та бізнесом, які під час засідання мали змогу поставити свої питання представникам профільних структур. Окремі з них стосувалися законодавчих аспектів та змін, котрі діють в умовах воєнного стану.

 Інша важлива тема – забезпечення сталого навчального процесу офлайн. Закарпатська ОВА ініціює звернення до Уряду, щоб відстрочку від призову могли отримати педагогічні працівники закладів освіти й дитячо-юнацьких спортивних шкіл, сезонні та технічні працівники, а також водії. Йшлося і про реформу старшої школи: окремого підходу й уваги тут потребують заклади освіти в гірській місцевості та з навчанням мовою представників національних спільнот.

У межах обласного засідання Конгресу обговорили й стан автошляхів місцевого та державного значення, зокрема М-06 Київ – Чоп. Віктор Микита зауважив, що попри відсутність державних коштів, які зараз спрямовують на підтримку ЗСУ, потрібно шукати інші варіанти, щоб проводити ремонт і гарантувати якісний проїзд, безпеку на дорогах прикордонного регіону. Урядовці поінформували, що зараз розглядають можливість залучення фінансування на ці потреби від міжнародних донорів.

 Окрему увагу приділили темі ліквідації наслідків лютневого паводку на Закарпатті, погашенню заборгованості зі сплати земельного податку національними природними парками, Карпатським біосферним заповідником, проблемним питанням функціонування ринку деревини та іншому.

«Конгрес – це потужний майданчик для діалогу, якісної комунікації на всіх рівнях, який дозволяє ефективно й оперативно вирішувати назрілі питання, отримувати чіткі відповіді та разом рухатися в правильному напрямку», – резюмував голова Закарпатської ОВА Віктор Микита та подякував усім учасникам засідання.

 

 

19 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів