На території Лавківського лісництва, що на Мукачівщині, виявили незаконну рубку дерев

На території Лавківського лісництва, що на Мукачівщині, виявили незаконну рубку дерев
Про це інформує Держекоінспекція Закарпаття.

 

Через застосунок «Екозагроза» до Державної екологічної інспекції у Закарпатській області надійшло звернення стосовно можливої незаконної рубки дерев на території Лавківського лісництва філії «Мукачівське лісове господарство» ДСГП «Ліси України».

Працівниками Інспекції проведено обстеження місця заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу за вказаними у зверненні координатами. Відповідно до Геоінформаційної системи управління лісовими ресурсами України обстежувана ділянка відноситься до лісового фонду Лавківського лісництва філії «Мукачівське лісове господарство» ДП «Ліси України», квартал 63 виділ 22.

В результаті обстеження встановлено, що на ділянці площею близько 3 гектарів невстановленими особами здійснено рубку дерев порід дуб, граб та акація без ознак відводу в рубку (відсутні затіси та відтиски тавра на кореневих лапах зрізаних дерев) у кількості 237(двісті тридцять сім) дерев.

Розмір шкоди, заподіяної лісу вищезазначеними діями, становить 2680245,95 (два мільйони шістсот вісімдесят тисяч двісті сорок п’ять) гривень 95 копійок.

Матеріали обстеження направлені Інспекцією до правоохоронних органів для вжиття заходів відповідного реагування.

 Закликаємо мешканців бути відповідальними та дотримуватися вимог природоохоронного законодавства, бути небайдужими та інформувати Державну екологічну інспекцію у Закарпатській області про виявлені факти порушень, використовуючи мобільний додаток “ЕкоЗагроза”  або ж за телефоном (0312) 61-43-30.

 

19 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів