Закарпатський ОТЦК та СП - про центри рекрутингу української армії

Закарпатський ОТЦК та СП - про центри рекрутингу української армії
Центр рекрутингу української армії — проєкт Міністерства оборони України, покликаний побудувати прозору та ефективну модель залучення громадян на військову службу.

 

Тут рекрутери надають інформацію щодо вакансій, а також супроводжують кандидата на шляху до призначення на посаду у військовому підрозділі.

Центр рекрутингу української армії пропонує вакансії у Збройних силах України, поступово розширюючи перелік на всі Сили безпеки та оборони України.

ВИБІР ПОСАДИ ТА ВІЙСЬКОВОЇ ЧАСТИНИ

Кандидат/ка може добровільно доєднатися до Сил оборони, уклавши контракт на проходження військової служби або призвавшись на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Обрати відповідну посаду та військову частину (далі – в/ч), де кандидат/ка бажає проходити військову службу, можна у:

Центрах рекрутингу на базі ЦНАПів recruiting.mod.gov.ua

Центрах рекрутингу родів військ

Сайтах окремих військових частин

Рекрутингових відділах ТЦК СП

Онлайн-платформах :

• lobbyx.army

• work.ua

• defence.robota.ua

• olx.ua/uk/rabota/

СПІВБЕСІДА ТА КОМУНІКАЦІЇ З ВІЙСЬКОВОЮ ЧАСТИНОЮ

• Вибір посади, яка зацікавила кандидата

• Комунікація із військовою частиною (самостійно та/або за допомогою рекрутера)

• Співбесіда із представником військової частини

ОФОРМЛЕННЯ У ТЦК ТА СП

У разі успішного проходження співбесіди із представником в/ч кандидат/ка отримує від в/ч копію рекомендаційного листа (оригінал направляється до ТЦК СП).

З метою належного оформлення документів, необхідних для вступу на військову службу, кандидат/ка із рекомендаційним листом та іншими необхідними документами відвідує ТЦК СП з метою:

Уточнення облікових даних;

Проходження військово-лікарської комісії для визначення придатності до військової служби;

Проходження професійно-психологічного відбору;

Формування особової справи.

Якщо в ході відбору визначається невідповідність кандидата/ки обраній посаді, йому/їй пріоритетно пропонуються інші посади в обраній в/ч

НАПРАВЛЕННЯ ДЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ

Для контрактників:

1. Кандидат/ка, який/яка має досвід військової служби (протягом останніх 10 років) і приймається на військову службу за контрактом за прямою (спорідненою) військово-обліковою спеціальністю, або який/яка є офіцером/кою запасу, направляється ТЦК СП до визначеної у рекомендаційному листі в/ч:

• якщо в/ч відноситься до в/ч пріорітетного комплектування – одразу до такої в/ч

• якщо в/ч не відноситься до в/ч пріорітетного комплектування – до такої в/ч виключно після попереднього погодження із ГШ ЗСУ (через вище командування в/ч)

2. Кандидат/ка, який/яка не має досвіду військової служби або приймається на військову службу за контрактом не за прямою (спорідненою) військово-обліковою спеціальністю, направляється ТЦК СП:

• в навчальний центр для проходження базової загально-військової підготовки (далі – БЗВП) (та, у разі потреби, також фахової підготовки);

• з навчального центра - до визначеної у рекомендаційному листі в/ч

Для мобілізованих:

1. Кандидат/ка, який/яка має досвід військової служби (протягом останніх 10 років) і приймається на військову службу по мобілізації за прямою (спорідненою) військово-обліковою спеціальністю, направляється ТЦК СП:

• безпосередньо до військових частин пріоритетного комплектування відповідно до виданих рекомендаційних листів;

• якщо в/ч не відноситься до в/ч пріорітетного комплектування – до такої в/ч мобілізованого буде направлено виключно у разі та після попереднього погодження із ГШ ЗСУ.

2. Кандидат/ка, який/яка не має досвіду військової служби або приймається на військову службу по мобілізації не за прямою (спорідненою) військово-обліковою спеціальністю, направляється ТЦК СП:

• якщо в/ч відноситься до в/ч пріоритетного комплектування - до батальйону резерву, на базі якого проходиться БЗВП, і після проходження БЗВП - до в/ч приорітетного комплектування відповідно до виданого рекомендаційного листа.

• якщо в/ч не відноситься до в/ч пріорітетного комплектування – до такої в/ч мобілізованого буде направлено виключно у разі та після попереднього погодження із ГШ ЗСУ, відповідно до окремого моб.розпорядження.

Більше інформації про рекрутинг за посиланням  https://recruiting.mod.gov.ua/?fbclid=IwY2xjawE5hXhleHRuA2FlbQIxMAABHRfQrlzHUmi2X8xb8J4ywMCRcz1YmuQAC5OuympU9dASSJR8mz6AHnRxng_aem_gycyWX7FaTGq5c4b6CujGw#how

 

29 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів