Поради щодо вибору вуличних меблів, які варто врахувати

Поради щодо вибору вуличних меблів, які варто врахувати

 

Якщо на своїй прибудинковій території ви звели альтанку чи зону для барбекю, значить, вам потрібні якісні вуличні меблі, які додадуть максимального комфорту під час відпочинку на свіжому повітрі. Зараз, на щастя, є величезний вибір подібних меблевих виробів, але часто це заганяє у глухий кут, бо не знаєш що саме у підсумку обрати.

Одразу ж хочеться відзначити, що вуличні меблі повинні бути і якісні, і стильні, і надійні, тому ніколи не купуйте такі речі поспіхом і без врахування всіх «за» і «проти».

А щоб трохи полегшити вам це завдання, далі в статті ми запропонуємо кілька дієвих рекомендацій, які обов’язково стануть вам у нагоді.

Що вам потрібно

Вуличні меблі – це десятки і сотні товарів, які різняться між собою як зовнішнім виглядом, так і функціональним призначенням. Тому передусім вам потрібно визначитися, що саме ви потребуєте.

Можливо, ви хочете садову гойдалку? Чи мова йде про розкладні столи з стільцями. Обдумайте майбутню покупку до найменших дрібниць, і можна переходити до інших етапів шопінгу.

Матеріал

Не забувайте про те, що від правильного вибору матеріалу, з якого виготовлені меблі, залежатимуть і експлантаційні властивості, і стійкість до погодних умов та зовнішнього впливу.

Зараз найпопулярнішими рішеннями є:

  • Алюміній

Такі меблі легкі, міцні, практичні, з часом не ржавіють, їх просто переносити з місця на місце.

  • Нержавіюча сталь

Мають оптимальну стійкість до корозії, але значно важчі, та й цінник може бути вищим.

  • Пластик

Дуже легкі меблі за доступною ціною, не потребують якогось особливого догляду, але з часом можуть втрачати колір під дією сонячних променів.

  • Дерево

Це про натуральний і природний зовнішній вигляд. Але дерев'яні вуличні меблі потребуватимуть регулярного догляду та бережного ставлення.

  • Ротанг (штучний чи натуральний)

Штучний ротанг має відмінну стійкість до вологи та сонячного проміння, прості у догляді, тоді як натуральний – чутливий до погодних умов, є вибагливішим у плані догляду.

Особливості конструкції

Вуличні меблі, як правило, дуже функціональні, про що може свідчити їх особлива конструкція. До прикладу, якщо мова йде про стіл, він може бути розкладним, що дозволяє збільшувати його довжину, коли на те виникне проблема.

Щодо крісел, вони, приміром, одним простим рухом можуть перетворитися на зручний лежак для сонячних ванн.

Також вуличні меблі можуть бути модульними, підвісними, каркасними, продаватися в комплекті чи окремо.

Щодо конструкції, при вибір варто опирати на власні потреби та умови, за яких використовуватимуться ці меблі.

Зовнішній вигляд

Цей параметр також має особливе значення. Старайтеся обирати вуличні меблі, щоб вони пасували інтер’єру альтанки, балкону тощо. Пам’ятайте, все має виглядати гармонійно, доповнюючи одне одного.

Водночас не забувайте про колірне оформлення меблів, бо вибір дуже великий, тому не поспішайте, а купуйте саме те, що до вподоби найбільше.

Виробник

Тут все просто: якщо хочете якісні і стильні вуличні меблі, віддавайте перевагу кращим виробникам, які готові запропонувати і перше, і друге.

Ясна річ, брендові товари можуть коштувати дорожче, але йдеться передусім про якість і надійність, тому економити на цьому все ж не варто.

Вибір і купівля вуличних меблів з одного боку проста справа, але з іншого – потребує максимум уваги, навіть до найменших деталей. Тому не поспішайте, все має бути обдумано і зважено.

 

24 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів