В Ужгороді з нагоди Дня туризму відзначили представників цієї сфери

В Ужгороді з нагоди Дня туризму відзначили представників цієї сфери
Із нагоди Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні, Ужгородська міська рада напередодні відзначила представників цієї сфери.

 

Із нагоди Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні, Ужгородська міська рада сьогодні відзначила представників цієї сфери.

За вагомий внесок у розвиток туризму Ужгорода грамотами міської ради нагородили гідів-екскурсоводів Юрія Яновського, Марію Заболотну, Славіка Романа; скульпторів серії мініскульптурок міста – Романа Мурника та Михайла Колодка; колективи готелів – «Apartel Uzhhorod Hotel & Spa», «Praha», «Villa P», заслужену журналістку України, авторку серії книг «Втрачений Ужгород» Тетяну Літераті; колективи – Музею народної архітектури та побуту, Закарпатського обласного художнього музею імені Йосипа Бокшая, Закарпатського обласного краєзнавчого музею імені Тиводара Легоцького; директора кафе-музею «Під замком» Юрія Руснака; директорку ТОВ «Батерфлай Тревел» Ірину Газій; засновницю Арт-простору «Ліс» Юлію Дуб.

Грамоти та пам’ятні відзнаки присутнім на урочистостях вручив заступник міського голови Михайло Маргіта. Михайло Васильович привітав присутніх, відзначив, що для підтримки туристичного галузі в Ужгороді у місті проводять заходи для популяризації локальних виробників. Один із них – продовження проєкту «Зроблено в Ужгороді» за підтримки програми «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що фінансується Європейським Союзом і урядом Німеччини.

?????Попри повномасштабне вторгнення, туристична галузь в Україні все ж адаптувалася до умов війни і поступово перелаштувався на інші формати, зокрема орієнтується здебільшого на внутрішнього туриста. В Ужгороді туристичний збір за 8 місяців 2024 року становив майже 2,8 млн гривень, це майже вдвічі більше, ніж минулоріч. За даними Краєзнавчого музею ім. Тиводара Легоцького в Ужгороді, за пів року 2024 року заклад відвідали майже 60 тисяч туристів, інформує Управління економічного розвитку міста Ужгородської міської ради.

 

28 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів