В Ужгороді 20 жовтня пройде концерт відомої угорської піаністки Клари Вюрц

В Ужгороді 20 жовтня пройде концерт відомої угорської піаністки Клари Вюрц
Відома піаністка з Угорщини Клара Вюрц розпочинає концертний тур Україною і свій перший сольний концерт презентує в Ужгороді на сцені Закарпатської філармонії. Подія пройде за підтримки Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород.

 

Концертна програма приурочена до дня народження геніального угорського композитора Ференца Ліста.

20  ЖОВТНЯ глядачі почують фортепіанні композиції Б. Бартока, Ф. Ліста та Р. Шумана, зокрема:

Б. Барток. Сюїта для фортепіано, Op. 14, Sz. 62 I. Allegretto; II. Scherzo,

III. Allegro molto; IV. Sostenuto

Ф. Ліст. La Lugubre Gondola / Траурна гондола, S. 200/2; Два концертних етюди, Шум лісу, II. Танець гномів; Este / Фонтани вілли д' Есте з фортепіанного циклу «Роки мандрів. Рік третій: «Італія».

Р. Шуман. Фантазія до мажор, Op. 17 (присвячена Ференцу Лісту): I. Durchaus fantastisch und leidenschaftlich vorzutragen; Im Legenden-Ton, II. Mäßig. Durchaus energisch, III. Langsam getragen. Durchweg leise zu halten

Початок о 17:00.

Програму веде музикознавець Наталія Піцур.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Захід проходитиме для підтримки наших доблесних Збройних Сил України.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

 КВИТКИ можна придбати у КАСІ філармонії (можна замовити за тел.: 050 041 28 55 Ольга Євгенівна) та на CONCERT.UA.

ПРИЄМНОГО ПЕРЕГЛЯДУ! ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

Клара Вюрц - піаністка, професор фортепіано Академії Ліста в Будапешті, а також консерваторії мистецтв в Утрехті, живе в Амстердамі (Нідерланди). Артистка народилася в Будапешті (Угорщина), з відзнакою закінчила Академію музики в Будапешті. Її музична кар'єра почалася, коли вона стала учасницею The Угорський дитячий хор радіо і телебачення. Як піаністка хору виконувала музичні інтермецо під час гастролей у Японії, Греції, Італії, Австрії та Румунії. У віці чотирнадцяти років Клара була прийнята до музичної академії Ференца Ліста в Будапешті, де вона навчалася на факультеті для винятково обдарованих дітей у пані Мате.

Артистка дала понад сто концертів у США та Канаді, підписавши контракт з Columbia Artists Management, Нью-Йорк. Вона створила свій північно-американський дебют з оркестром як соліст у Третьому фортепіанному концерті Бетховена в Чеській філармонії під керівництвом Їржі Белоглавека. Її найуспішніші сольні концерти були в Kennedy Center, Вашингтон і на фестивалі Ravinia в Чикаго.

Клара Вюрц зробила майже 20 записів компакт-дисків, серед яких – повні фортепіанні сонати Моцарта, добірка сонат Шуберта та фортепіанні твори Роберта Шумана. Її запис Мендельсон з її Амстердамським піанотріо став вибором критиків року 2000 (Харріс Голдсміт для International Record Review Magazine).

Під відкритим небом на площі Будапешта в прямому ефірі національного телебачення, артистка презентувала концертну програму для понад 30-тисячної аудиторії, зігравши фортепіанний концерт Равеля з Будапештським фестивальним оркестром під керівництвом Івана Фішера. Крім насиченого сольного графіка, Клара Вюрц активно виступає у якості виконавця камерної музики.

 

12 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів