Блискавична реакція медиків врятувала 7-річного хлопчика у Міжгір'ї, який впав у колодязь

Блискавична реакція медиків врятувала 7-річного хлопчика у Міжгір'ї, який впав у колодязь
Семирічний хлопчик впав у колодязь у селищі Міжгір'я Хустського району у п'ятницю, 18 жовтня. Дитину госпіталізували до реанімаційного відділення лікарні.

 

Про це повідомили на Facebook-сторінці Закарпатського обласного центру екстреної меддопомоги.

"Дитина втопилася в колодязі!" — кричала в телефон на лінію 103 мама 7-річного хлопчика. Виклик надійшов сьогодні о 11:51 з Міжгір'я. Вже за 10 секунд бригада №501 мчала на допомогу. Один диспетчер передавав виклик бригаді, а інший заспокоював маму та пояснював, що негайно потрібно робити до приїзду швидкої. За 4 хвилини медики вже були на місці.

"Стан хлопчика важкий: порушена свідомість, сатурація — 64%, переохолодження — температура тіла 34,8°C, хрипи в легенях, — розповідає лікар Надія ГРОХОЛА. — У таких ситуаціях рахунок йде не на хвилини, а на секунди. Ми діяли максимально швидко: підключили кисень, монітор, зігріли і одразу ж зателефонували до Міжгірської лікарні, що транспортуємо важкого пацієнта після утоплення... У приймальному відділенні нас чекали педіатр і реаніматолог. Зараз дитина знаходиться у реанімаційному відділенні".

Як зазначила Надія ГРОХОЛА, подібний випадок трапився два місяці тому — тоді в цей же колодязь впало маля ще меншого віку — 1 рік 9 місяців.

"На щастя, тоді дитинку врятували, хоча стан її теж був важкий...» .

 Дякуємо всім причетним до порятунку:

колективу центральної оперативної диспетчерської - всі спрацювали професійно і оперативно (фельдшер прийому викликів Яна ТКАЧЕНКО, фельдшер напрямку Михайло ЯКУБЕЦЬ, старший лікар зміни Одарка КОВГАН);

медикам бригади №501, які за рекордні 13 хвилин доїхали на виклик, надали допомогу і транспортували дитину до медзакладу (лікар Надія ГРОХОЛА, фельдшер Ганна ШОПА, водій Василь ШЕГДА);

персоналу Міжгірської лікарні, який блискавично і фахово відреагував на повідомлення колег і тепер бореться за життя маленького пацієнта", йдеться у дописі.

 

18 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів