Працівники релокованого підприємства SHEMAX готували домашню випічку на свята для захисників ФОТО

Подаруй тепло своєї душі та смаколики бійцям на фронті – під таким гаслом випікали тістечка волонтери Закарпаття та команда релокованого підприємства SHEMAX.
Напередодні Новорічно-різдвяних свят волонтери Закарпаття організували майстер-клас з випікання смаколиків для захисників. Цього разу готували мінічізкейки та кекси разом із колективом релокаваної з Дніпра до Ужгорода компанії з виробництва обладнання для салонів краси SHEMAX. Домашню випічку передадуть на передову.
Майстер-клас із випікання смаколиків
Перевірені рецепти, прості інгредієнти, з десяток помічників і трішечки душевного тепла - майстер-клас із випікання мінічізкейків та кексів провела волонтерка зі стажем Дарія Брензович.
Каже, треба випікати з гарним настроєм і позитивним посилом, аби все вдалося.
Для жінки ця акція має особливе значення, адже готує смаколики і для свого чоловіка, який зараз на фронті.
Команда SHEMAX: перший спільний досвід випічки
Колектив релокованого підприємства постійно допомагає ЗСУ, проте на такій акції вперше. Для Максима Тараненка це взагалі новий досвід. Викладаючи тісто у форми для випікання, ділиться:
«Переїхав з Дніпра у 2022 році разом з компанією. Було важко залишати дім, проте війна – це страшно. У планах перевезти родину до Ужгорода, адже залишатися там небезпечно. А тут маємо можливість працювати, допомагати нашим військовим, підтримувати їх, навіть, на відстані. Ця акція – наша вдячність тим, хто боронить Україну».
А от переселенка Катерина Жалило куховарити любить і залюбки долучилася до акції. Каже:
«Готую з любов’ю для захисників. Якщо ці тістечка хоч трохи їх порадують – вже зусилля немарні. Адже добре знаю, що таке вибухи, власне, тікаючи від війни й переїхала з командою. Добре, що Ужгород, бо тут навчалася і все подобається».
Прикрашає мінічізкейки Маріанна Мацола. Малюнки з шоколадної глазурі – абстрактні. Пояснює: «Які зараз думки у мене, та й, певно, у всіх українців, такі й візерунки. Головне, щоб хлопцям на фронті смакувало, аби відчули тепло наших сердець і обов’язково повернулися чимшвидше живими та здоровими». Думку хотіла продовжити, проте сльози завадили...
Самі релокувалися та допомагають іншим
Співвласники компанії SHEMAX Тетяна та Сергій Шелести розповіли, як через війну перевезли виробництво з Дніпра до Ужгорода у 2022 році. Побудували завод у чистому полі за чотири місяці, створили робочі місця, відновили діяльність, постійно донатять та допомагають захисникам - так наближають перемогу.
Співвласник компанії SHEMAX Сергій Шелест:
«Ми хочемо, щоб наші військові відчули вдячність за все, що роблять. Допомагаємо, чим можемо: грошима, авто, одягом, ліками. Ця випічка – це ще один спосіб сказати їм «дякую» за їхній подвиг».
Не тільки переїхали самі, а й допомагають іншим підприємцям. Ставши амбасадоркою Закарпаття, Тетяна Шелест ініціювала соціальний проєкт «Допомога у релокації» - діляться досвідом і сприяють у відновленні бізнесу у більш безпечному регіоні.
Співвласниця компанії SHEMAX Тетяна Шелест:
«Викликів було чимало, проте ми витримали, навіть, під час війни, показали, що в Україні можна працювати і розвиватися, підтримуючи економіку країни та ЗСУ»
Вдячність волонтерам
Смаколики доправлять у місто Борова, що на Харківщині, аби військові, навіть, на «нульових» позиціях відчули свято та підтримку. Волонтерка Олеся Трагнюк каже:
«Я б назвала цю акцію «Подаруй тепло своєї душі та смаколики нашим захисникам». Адже для бійців так важливо відчувати турботу, домашній затишок між кулями, віру в них і в Україну».
ГО «Волонтери Закарпаття з 2014 року на варті допомоги: від збору грошей, купівлі техніки до дитячих малюнків та смаколиків. І такі акції, на жаль, вже традиційні. Поки випікали тістечка, дзвінок від військовослужбовця з позивним «Адмін» - показали коробки з домашньою випічкою, що попрямують до підрозділу, відповідає: «Якраз хлопці просили чогось смачненького і солоденького на свята, адже це так, ніби вдома побував. Дякуємо за родинне тепло – це зігріває душу і додає сил! Слава Україні!»
Героям слава!









До теми
- «Традиції, що єднають» – унікальну рубрику започаткували дві громади - Закарпаття та Донеччини
- У Карпатському біосферному заповіднику зафіксували рідкісного червонокнижного птаха
- Раковецька начинка претендуватиме на статус нематеріальної культурної спадщини Закарпаття
- Школа безпеки 2.0: другий сезон завершено — підсумки піврічного проєкту для жінок і дівчат на Закарпатті
- «STEMLab Synergy» формує майбутнє освіти прикордонних регіонів: лабораторії, тренінги та профорієнтація
- Укрзалізниця запускає "Паспорт мандрівника" - отримати штамп можна буде і в Ужгороді
- Відновити Землю після різних екологічних катастроф – мета гри, яку розробили студенти УжНУ
- Прийшли понад 200 людей: у Закарпатській обласній станції переливання триває місячник донорства крові
- Жива історія: на Закарпатті досі працює автентичний водяний млин
- Майже 200 тисяч експонатів у понад 40 експозиційних залах у фондах обласного краєзнавчого музею
- «Не ризикуй життям — повідомляй в СБУ»: стендап-комік Василь Байдак звернувся до української молоді в рамках кампанії «Спали» ФСБшника»
- Єдиний в Україні: пілотний проєкт підтримки військових після фронту працює для 128-ї бригади
- В лікарнях Ужгорода та області — дефіцит донорської крові 1-, 3+ та 4+ групи
- На Закарпатті відбувся колоритний фестиваль коломийок
- 83% закарпатських угорців підтримують вступ України до ЄС
- Завтра розпочинається Петрів піст: як тримати його правильно?
- Мить, яку варто побачити: в горах Закарпаття квітне червона рута
- «Гладіатори» в ужгородському замку запрошують постріляти з лука
- Як заморозки вплинули на урожайність у краї?
- Сьогодні — Свята Трійця: що варто знати про Зелені Свята
До цієї новини немає коментарів