Перша жертва осені

На Закарпаття поступово приходить осінь, а з нею і осінньо-зимовий пожежонебезпечний сезон. Як тільки в гірських районах температура почала наближатися до нуля (сьогодні вперше за осінь 0 градусів було зафіксовано в селі Нижній Студений), з гірських районів почали надходити й перші трагічні звістки.

 

Учора вранці в селі Волосянка Великоберезнянського району, що на Закарпатті загинув літній чоловік. Типовою стала й причина загибелі людини для осінньо-зимового пожежонебезпечного – паління в ліжку.

Пожежу виявила сусідка, яка час від часу доглядала 70-тирічного Юрія. Навідавшись близько десятої години до пенсіонера, жінка помітила дим, що пробивався крізь вікна житлового будинку. Відчувши недобре, одразу кинулася по допомогу до місцевого лісництва, що за кілька будинків. Лісники виламали вхідні двері будинку, але з димом розвіялися й надії на те, що вдасться врятувати господаря.

До загибелі людини призвело отруєння чадним газом, який виділяється в повітря в ході горіння або тління горючих предметів. Навіть невелика концентрація цієї сполуки здатна призвести до інтоксикації людського організму.

Саму пожежу лісникам вдалося приборкати кількома відрами води, якими залили тліючі залишки білизни та матрацу.

Як зауважив заступник начальника закарпатських рятувальників Юрій ЛЕБЕДЄВ, така причина як необережність при поводженні з вогнем складає левову частку пожеж із трагічними наслідками на території Закарпатської області. Причому основна їх частина припадає на так званий осінньо-зимовий період.

Підрозділи пожежно-рятувальної служби області здійснюють цілий комплекс заходів щодо попередження вогненного лиха, це і так звана операція “Житло”, й інформування населення через засоби масової інформації, взаємодія з релігійними конфесіями і таке інше. Однак, навряд чи це матиме сенс, якщо люди й надалі нехтуватимуть правилами пожежної безпеки та ставитимуться до них так легковажно. Тим паче, що легковажність у даному питанні іноді вартує життя...

Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області

 

12 вересня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів