В Ужгороді полігон для утилізації сміття перекинувся на людські паї...

Обласні екологи знову б’ють на сполох: полігон для захоронення твердих побутових відходів на околиці Ужгорода, за їхніми словами, функціонує неналежним чином.

 

Нинішня так звана третя карта, тобто сектор, де зараз складають відходи, заповнюється хаотично: машини просто викидають сміття, не утрамбовуючи і не засипаючи його глиною. На полігоні нема ані пітного, ані технічного водопостачання. Машини, повертаючись із сміттєзвалища у місто, не проходять дезінфекцію. Начальник відділу земельних ресурсів Ужгородського району Мафтей Попович занепокоєний останніми обмірами території полігону. Виявилося, що сміттєзвалище вже перекинулося на розпайовані землі.
Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області неодноразово складало адмінпротоколи на керівництво Ужгородського КАТП, котре відає полігоном. Але віз і нині там. Адже радикально вплинути, закривши сміттєзвалище, складно. В цьому випадку обласний центр потоне у відходах.
Першочергово потрібно привести до ладу існуюче звалище. Але в перспективі Ужгороду не обійтися без цивілізованого сміттєпереробного заводу. А це питання кількох років. Хоча перші кроки вже робляться. На нещодавньому розширеному засіданні колегій за участю Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи та Закарпатської облдержадміністрації йшлося про виділення державою на цей проект 70 мільйонів гривень.

Прес-служба ОДА

 

29 вересня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів