Запрошуємо президента в Алчевськ-2

Ужгородці останніми роками здогадувалися, що фінансові справи в Ужгородтеплокомуненерго далеко не блискучі — невпинно зростають їхні борги перед газовиками та електриками, але взимку від "чужих" проблем відволікали помірно теплі батареї, а влітку про зиму не думалось узагалі. І практично ніхто не замислювався, що ж буде далі.

 

Наприкінці опалювального сезону 2006 року до керівництва мерією прийшов Сергій Ратушняк. Спадок йому від Погорєлова дістався — не позаздриш.

Мерії, як відомо, місцеві тепловики не підпорядковуються. Квартиронаймачі мають із ними прямі договірні стосунки. І якщо кожен з нас платить за тепло, то й тепловикам, відповідно, є чим розраховуватися за газ та електрику, необхідні для роботи котелень.

Певна частина населення, звісно, не платить або платить не все, або невчасно. З такими слід працювати персонально. Але! Куди ж ішли гроші тих, хто таки платив (а їх — більшість), якщо нині суд визнав Ужгородтеплокомуненерго банкрутом?!

Гроші явно йшли "мимо каси". Однак погорєловські кадри, прихильники принципу "після нас хоч потоп", не дуже переймалися завтрашнім днем, бо існували під надійним "барвівським дахом". Чого, звичайно, не скажеш про Ратушняка, відомого противника ненаситного монополізму цього фінансово-політичного клану.

Кому ж нині дякувати, що взимку десятки тисяч ужгородців мерзнутимуть у своїх оселях? Власній платіжній недисциплінованості? Збанкрутілому підприємству? Погорєлову? Нафтогазу? І тим, і тим, і іншим.

Не хочеться, звичайно, нікого лякати, але про всяк випадок нехай президентська канцелярія вважає цю сумну репліку офіційним запрошенням пана Ющенка найближчої зими в "Алчевськ-2", розташований у двох кроках від благополучної Європи.

РІО

 

30 вересня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. ужгородець 2006-09-30 / 13:18:00

    З хворої голови на здорову: Рата від весни не готував місто ло зими, а тепер крайній - президент? Вчора Ющенко зустрічався з мерами обласних центрів, а Рата в цей час, як показало телебачення, гавкав на нього зі своєї трибуни на сесії міськради. Чому не сказав і про "Алчевськ-2" і про свої претензії до президента в очі, під час зустрічі? Здалеку гавкати безпечніше?