Закарпаття: Програма протипаводкового захисту в басейні ріки Тиса профінансована на 17%

На 1 жовтня Програма протипаводкового захисту в басейні ріки Тиса профінансована лише на 17% від потреби. Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи ВРУ відзначив незадовільне фінансування урядом заходів, передбачених "Програмою комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса у Закарпатській області на 2002-2006 роки та прогнозу до 2015 року".

 

Ознайомившись зі станом виконання Програми з початку її реалізації (2002 рік) на виїзному засіданні в Закарпатській області, Комітет констатував, що на 1 жовтня вона профінансована лише на 17% від обсягів, передбачених на цей період. Таке фінансове забезпечення Програми до 2005 року, як наголосили нардепи, дозволило лише підтримувати існуючі протипаводкові споруди в задовільному технічному стані та призвело до значного відставання у виконанні як першого етапу Програми, так і її в цілому.

У зв’язку з цим вирішено: доручити Мінфіну до кінця поточного року забезпечити фінансування природоохоронних заходів у Закарпатській області в повному обсязі з дотриманням графіку виділення коштів; під час доопрацювання проекту закону "Про Державний бюджет на 2007 рік" передбачити субвенції місцевим бюджетам на виконання протипаводкових заходів на 2007 рік для реалізації їх регіональних програм.

ЗІК

 

06 листопада 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів