В Ужгороді ГУ МНС України в Закарпатській області було проведено масштабні тактичні навчання

З робочою поїздкою Закарпатську область відвідав тимчасово виконуючий обов’язки міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир АНТОНЕЦЬ.

 

Передусім перебування виконуючого обов’язки МНС України стосувалося діяльності уряду впродовж 100 днів. Володимир Михайлович розповів чого вдалося досягнути урядовцям за цей термін, а також про стратегію і тактику подальшого розвитку нашої Держави.

В ході робочої поїздки Володимир Антонець також звернув увагу на заходи, пов’язані з протипаводковим захистом регіону. За десять місяців в області побудовано 25,1 км дамб, що дозволить захистити 9 населених пунктів. Для детального вивчення ситуації керівник МНС разом з головою Закарпатської облдержадміністрації Олегом ГАВАШІ здійснили виїзд на ряд об’єктів, які повинні забезпечити протипаводковий захист регіону.

В Ужгороді ГУ МНС України в Закарпатській області було проведено масштабні тактичні навчання. Місцем перевірки стану налагодженої взаємодії між управліннями МНС, МВС області, службами медицини катастроф, санепідемстанції, екологічної інспекції, службою газу, енергопостачання, комунальної служби було обрано територію аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ МНС в Закарпатській області.

Основна мета проведення подібних навчань - не що інше, як відпрацювання механізму взаємодії між різноманітними службами, які можуть задіюватися для ліквідації різноманітних техногенних та природних катастроф .

Під час вибору “імовірних” надзвичайних ситуацій насамперед враховувалися реалії сьогодення - пожежа і вибух газу в житловому будинку, й з огляду на транзитність Закарпаття, аварія на транспорті з подальшим викидом хімічно-небезпечної речовини, зокрема, аміаку.

Окрім представників преси, серед запрошених були і керівники служб з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення райдержадміністрацій області, начальники районних гарнізонів пожежної охорони Закарпаття, перед якими ставилося завдання навчитися координувати свої зусилля для успішної ліквідації будь-яких надзвичайних ситуацій.

Володимир Антонець провів розширене засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де розглядалося питання стану техногенної безпеки на потенційно-небезпечних об’єктах Закарпаття. За результатами засідання було прийнято відповідні рішення.

ЦП ГУ МНС України в Закарпатській області

 

15 листопада 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів